Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Curățenia de toamnă – o tradiție civică

2 / 11 / 2015

#CSEI1 Bistrita, #editia 2015-2016


Echipa de voluntari de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Bistrița a participat joi, 29 octombrie 2015, la activitatea de ecologizare a zonei „adoptate” din parcul municipal, activitate inclusă în programul tradițional organizat de către Primăria Municipului Bistriţa „Curăţenia de toamnă”.

După încheierea acțiunii și stabilirea unor propuneri pentru menținerea pe viitor a curățeniei locului de joacă, elevii grupului Eco, mândri agenți ai Patrulei de Reciclare, au avut posibilitatea să afle mai multe informații despre parcul municipal, despre starea ecosistemului local, despre biodiversitate, despre speciile de arbori și arbuști aflați aici sau despre speciile protejate (Gingko Biloba, Liriodendron Tulipifera).

CSEI 1 Bistrita_Curatenia de toamna 2 noiembrie 2015

Au fost impresionați și de vestita bicicletă folosită pentru încărcarea telefoanelor mobile sau a tabletelor; au făcut mişcare pe aparatele de fitness; au adunat frunze, le-au aruncat în aer și iar au strâns frunze (unele, spre a fi valorificate în activitățile de la școală).

În scurtul, dar interesantul „voiaj” autumnal prin parcul bistrițean, micii protagoniști au găsit timp să facă o mulțime de fotografii împreună cu îndrumătorii și susținătorii lor: director prof. Doris Imola Vass, director adj. prof. Mariana Moldovan, dna Zorica Morar, prof. coord. Teodora Popescu, prof. Dan Buta.

„Octombrie-a lăsat pe dealuri/ Covoare galbene şi roşii”, spunea poetul Topârceanu. Splendide covoare de frunze s-au așternut și aici, în frumosul nostru parc. Le admirăm, apoi le strângem și păstrăm în memorie foșnetul pașilor, amestecul culorilor și privirile pline de admirație ale trecătorilor.

Felicitări Teodorei Popescu și voluntarilor ei de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr.1 din Bistrița și mulțumiri ziarelor locale, Bistriteanul , Mesagerul de Bistrița-Năsăud, Răsunetul și Bistrițanews, care le-au făcut cunoscut acest exemplu de implicare și conștiință civică.