Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

De ce să reciclăm?

4 / 05 / 2018

#editia 2017-2018, #editoriale, #eseu elev, #generale


Autor: Ilie A-M, clasa a VI-a, Școala Gimnazială 150 București
Câștigător al concursului de eseuri organizat de doamna profesor Corina Kodjabashija

Trăim într-o lume a posibilităților, a tehnologiei și a ideilor. În fiecare dintre noi se află un talent nedescoperit. Cu toate că aceste aspecte contează și ne fac să fim ceea ce suntem, nu trebuie să uităm că natura a fost, este, și va fi mereu prietena noastră.

Probabil că fiecaruia dintre noi i-a displăcut mirosul de petrol din aer sau s-a mirat când a văzut cerul pătat de pete portocalii, pădurile uscându-se brusc, pământul devenind arid, dar oare de ce se întâmplă toate acestea? […] Aruncând la gunoi pet-uri, sticle, hârtie, becuri și baterii, în loc să le reciclăm sau folosind mașinile chiar și când avem mijloace precum bicicleta, otrăvim planeta.

 

 

Cu toate că noi, oamenii, suntem atât de nepăsători fiecare frunză luptă pentru combaterea poluării salvându-ne viața! Copacii absorb CO2 din atmosferă redându-ne O2 și ajutându-ne astfel să respiram un aer pe cât posibil, mai curat. Nu e un târg cinstit! Noi le infectăm solul, iar ei ne ajută… Nu numai natura are de suferit ci și noi, oamenii. Pomii se împuținează în urma defrișărilor astfel încât locuitorii din zonele de deal sunt în pericol direct, casele lor fiind distruse de alunecările de teren.

 

Poate că ni se pare că nu mai există soluții, că suntem lipsiți de puterea de a face noi înșine ceva, dar aparențele înșeală. Putem RECICLA astfel încât să facem o faptă bună pentu oameni și natură. Totul se poate schimba printr-un simplu gest: nu folosim mediul înconjurător pe post de coș de gunoi. Așa cum în casă avem ordine, așa trebuie sa fie și în natură deoarece ea ne oferă o casă.

 

 

Natura este un izvor de bucurii: dimineața ne oferă raze de soare ce ne încălzesc, noaptea, stele și constelații fermecătoare, iarna zăpadă și distracție, primăvara, un adevărat muzeu botanic, vara, oportunitatea de a ne cățăra în copaci pentru a lua cireșe, iar toamna, peisaje de vis. În schimbul acestora noi îi aducem poluarea crezându-ne în centrul universului și nerealizând ca fără natură nu am putea fi nimic din ceea ce suntem. La fel cum o idee precede pe alta, la fel și un mediu curat precede o lume mai bună! Deci, reciclați pentru o lume mai bună!