Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

De ziua mediului, premiem creativitatea copiilor la concursul „Nicio baterie la gunoi”

25 / 05 / 2020

##niciobaterielagunoi, #colectare baterii, #ers, #generale, #patrula 2020


Pe 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului, Patrula de Reciclare va acorda premiile pentru creativitate la concursul „Nicio baterie la gunoi” desfășurat cu sprijinul E-Recycling Services. Asociația Volens și E Recycling Services vor premia cele 3 echipe care creează cele mai reușite afișe și slogane pentru promovarea colectării responsabile a bateriilor și acumulatorilor uzați.

Încheiem astfel prima etapă a concursului care continuă și peste vară, până la sfârșitul lunii septembrie. În octombrie 2020 vor fi premiate școlile care au colectat cele mai mari cantități de baterii și care au amenajat cele mai originale colțuri de colectare din materiale reciclabile. Astfel, la începutul noului an școlar (2020-2021) copiii vor putea aduce la școală bateriile adunate peste vară, pentru a atinge criteriul de eligibilitate la premii (75kg) și vor avea timp să creeze spațiile eco din obiecte reciclabile.

Voluntarii continuă, chiar și cu școlile închise

Agenții Patrulei au meșterit și acasă recipiente în care să adune baterii, pentru a participa la concurs. Au deja experiență, colectarea selectivă a bateriilor și acumulatorilor uzați este o tradiție la Patrula de Reciclare. În fiecare dintre cele 9 ediții ale programului, voluntarii și-au ajutat comunitățile să înțeleagă că fiecare baterie consumată este extrem de periculoasă pentru natură și că e obligatoriu să ajungă la reciclare și nu în gropile de gunoi.

Patrula se mândrește deja cu o cantitate-record de peste 47.000 de kilograme de baterii colectate în ultimii 5 ani

În ciuda condițiilor dificile cauzate de pandemia de coronavirus, profesorii înscriși la ediția a IX-a a Patrulei de Reciclare se angajează la noi provocări. Ei comunică online cu membrii echipei și ai comunității lor, creează jocuri, își activează partenerii și susținătorii și, astfel, reușesc să „recicleze” obiceiuri greșite față de natură și să le transforme în obiceiuri bune. 

Colectarea responsabilă a bateriilor uzate și altor deșeuri electrice rămâne în topul celor 20 de idei eco pentru 2020 pe care Patrula de Reciclare le promovează ca practici benefice față de mediul înconjurător.