Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

DEEE-urile Patrulei ”Mihai Viteazu” din Târgu Mureș păzite cu sfințenie

7 / 04 / 2016

#editia 2015-2016, #judetul mures, #patrula de reciclare, #supoterii patrulei


Ce faci când te trezești cu 600 de kg de deșeuri electrice în curte? Te enervezi și încerci să găsești și să pedepsești ”vinovatul”, nu?

Ei bine, elevii Școlii Gimnaziale Mihai Viteazul din Targu Mureș au fost extrem de fericiți când au văzut mormanul de deșeuri electrice adunat în curtea școlii lor. Știau cine e ”vinovatul”, dar nu numai că nu erau supărați pe el, ci nu știau cum să-i mai mulțumească. În fond, cele 618 kg de vechituri electrice înseamnă o mare victorie pentru ei – înseamnă că au convins o firmă să le scoată din depozite și să le predea la reciclare! Și nu numai pentru că e singurul și cel mai bun lucru pe care îl putem face cu deșeurile electrice, ci și pentru că, astfel toate echipele din Patrula mureșeană au făcut încă un pas în față, în cursa pentru unul din premiile naționale.

Când au propus firmei …. să le devină Suporter, adică să se debaraseze de aparatele stricate din gestiune în beneficiul lor, nici nu și-au imaginat că ”recolta” va depăși o jumătate de tonă. Și totuși…

Scoala Gimnaziala Mihai Viteazu Tg. Mures

Aceștia au început să caute prin birouri, de aici un calculator, de dincolo un aspirator, încet, încet au început să se strângă deșeurile electrice. De la două, trei calculatoare, Suporterii au reușit să se debaraseze de peste 600 de kg de deșeuri periculoase.

Foarte bine! Activitatea a avut succes, deșeurile au fost depozitate în curte în așteptarea dubei de la ROREC.  Dar, până la venirea mașinii, cine are grijă de „comoara” care trebuie reciclată? Aici apare neobișnuitul.

“Nu-i nevoie de pază”, parcă stă să spună “lupul” din curte, eu voi avea grijă de deșeuri. Și se așeză tacticos lângă mormanul de deșeuri electrice și electronice, în așteptarea reprezentanților de la ROREC, foarte atent la fotograful care imortaliza momentul. Agenții Patrulei s-au ales nu cu unul, ci cu doi Suporteri!

Vreți să știți cine sunt cei doi Suporteri? Vom reveni cu detalii .