Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Domnul Mihai-agentul senior al Patrulei ilfovene

31 / 05 / 2018

#actiuni saptamanale, #Bucuresti, #editia 2017-2018, #generale


„-Cât de mult poluează un bec, dar o baterie mică, mică?

-Salvez Planeta dacă nu arunc telefonul mobil la coș?

-Dar de ce să reciclăm? ”

Sunt întrebări la care profesorii coordonatori și agenții Patrulelor de Reciclare răspund cu promptitudine de fiecare dată când se străduiesc să-și informeze și să-și convingă colegii, familia și prietenii să-i susțină în misiunea lor. Tirul de întrebări se întețește în timpul campaniilor săptămânale de colectare a deșeurilor electrice.

Și totuși de ce?

« Ca să avem grijă de lucrurile cu adevărat importante : natura și noi oamenii. Când reciclăm înseamnă că nu mai risipim materiile prime care oricum au rămas foarte puține, fabricăm obiecte și aparate noi din materii prime secundare și nu otrăvim Pământul. Așa, în loc să cheltuim atâția bani în lupta cu poluarea îi ajutăm pe toți copiii să meargă la școală și să aibă cărți și caiete », i-a răspuns dl. Mihai, agentul de pază unui elev care părea încă neîncrezător.

« Serios? Of, și eu nu am adus nimic . Vreau și eu să am grijă! »  a răspuns uimit elevul.

« Nu e târziu să începi de acum », i-a spus zâmbind agentul de pază care reținuse informațiile din flyer și ascultase cu mare atenție răspunsurile oferite de Patrula școlii.  Domnul Mihai a primit pe loc o insignă și a fost declarat agent senior. Elevul i-a transmis cele aflate și bunicii pe care a convins-o fară prea mare dificultate să se grăbească spre casă pentru a se întoarce în timp util cu bateriile uzate.

În acest spririt s-a desfășurat campania de vineri, 25 mai, în județul Ilfov. Le mulțumim  pentru implicarea lor Patrulelor  din urmatoarele unități școlare:

Liceul Tehnologic „Dumitru Dumitrescu” Buftea ;

Școala Gimnazială nr. 1 Buftea ;

Școala Gimnazială nr. 1 Mogoșoaia ;

Școala Gimnazială nr. 2 Corbeanca.