Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Două proiecte online ale Asociației Române pentru Reciclare RoRec, nominalizate la Webstock!

25 / 09 / 2014

#asociatia rorec, #comunicat, #nominalizare, #premii, #webstock


Două proiecte online ale Asociației Române pentru Reciclare RoRec sunt nominalizate la Premiile Webstock: site-ul www.rorec.ro, cu harta interactivă a rețelei naționale de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), la categoria ”Utility” și platformele online și social media ale programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare, la categoria ”Special Projects”!

Webstock, cea mai mare conferință de social media din România, care se va desfășura la București, vineri 26 septembrie, va premia ”cele mai creative și inedite proiecte și campanii din online, produse în România în ultimul an” spun organizatorii.

Noul website al Asociației, www.rorec.ro , pune accent pe creșterea nivelului de conștientizare a nevoii de a colecta selectiv deșeurile electrice, prin informație interesantă și utilă, pe calitatea și accesibilitatea serviciilor de colectare oferite. Platformă dinamică și prietenoasă, care răspunde nevoilor specifice ale vizitatorilor, site-ul este şi un instrument de stimulare a obiceiului colectării.

Prin screen harta puncte colectare Patrula

Canalele online ale Patrulei care au fost nominalizate la secțiunea ”Proiecte speciale” sunt: site-ul www.patruladereciclare.ro, lansat în septembrie 2013, pagina de Facebook https://www.facebook.com/patruladereciclare, ce a atins un număr de peste 32,000 de fani și canalul YouTube, cu poveștile Patrulelor de Reciclare din diverse județe și alte materiale video utile.

Nominalizarea vine într-un moment special, când www.patruladereciclare.ro aniversează un an de la lansare. Încă din primul an de existență în mediul virtual, a ajuns printre proiectele online remarcabile, în beneficiul oamenilor și misiunii ecologice pe care le promovează.

Site-ul Patrulei a atras peste 22,000 de vizitatori unici din 11 septembrie 2013 și până acum. 70% din conținutul paginii de Facebook provine de la elevi și profesori și au fost create peste 15 pagini și grupuri ale Patrulelor din țară. Activitatea membrilor Patrulelor online este cu atât mai lăudabilă cu cât mulți dintre ei nu au un acces facil la internet.

Succesul și impactul platformelor online ale Patrulei de Reciclare se datorează echipei de specialiști iConsult din Sibiu, coordonată de Ciprian Stăvar, echipei de comunicare a Asociației RoRec, dar, mai ales, profesorilor și elevilor. Structura creată de profesioniști prinde viață datorită ideilor, creațiilor și activității Patrulelor.

Nominalizarea la premiile Webstock demonstrează că Asociația Română pentru Reciclare RoRec devine o voce din ce în ce mai importantă în domeniul colectării deșeurilor electrice dar și al educației și obiceiurilor față de mediu în România.