Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

„Educația este cea mai bună asigurare pentru bătrânețe”- Povestea Patrulei de Reciclare a Liceului Tehnologic „Voievodul Gelu” din Zalău, județul Sălaj

22 / 01 / 2014

#2013, #câștigător, #cea mai mare cantitate DEEE/agent, #liceu, #poveste, #Sălaj


Campionii colectării din Sălaj vin chiar din reşedinţa de judeţ – din Zalău. Până la finalul ediţiei 2013, care le-a adus premiul local pentru cea mai mare cantitate colectată per agent, îndrumați de doamnele profesoare Rodica Vaida și Ecaterina Bălan agenţii de Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” ne-au ajutat să trimitem la reciclare 734 kg de DEEE din oraşul lor. Proiectul „Patrula de Reciclare” nu a fost prima provocare ecologică la care au răspuns, dar a fost o nouă performanţâ în palmaresul lor de proiecte pentru natură.

Salaj (castigator)_Liceul Tehnologic Voievodul Gelu

Au amplasat containerele în fata cancelariei şi le-au umplut cu deşeuri electrice în mod constant. Şefii fiecărei clase au devenit responsabili cu informarea şi mobilizarea colegilor. Din primele săptămâni, Patrula a reuşit să „contamineze” întreaga şcoală şi să transforme din ce în ce mai mulţi elevi să pledeze cu aceeaşi convingere cauza reciclării.

Pe măsură ce reuşeşti, vrei să continui. Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” din Zalău  e alături de noi şi la ediţia curentă a programului. Din luna octombrie, fac ce ştiu ei mai bine – comunică, promovează comportamentul responsabil faţă de DEEE, se străduiesc ca, împreună cu celelalte Patrule din judeţ, să atingă obiectivul de 50g DEEE colectate/locuitor. Vor să aibă un cuvânt de spus în propriul lor viitor.Cu atât mai mult cu cât aveau exprienţă cu proiectele de protejare a mediului, s-au ambiţionat să găsească soluţiile potrivite şi să-şi demonstreze că au puterea să le „deschidă ochii” adulţilor, pe baza a ceea ce au aflat despre cât de nocive pot fi deşeurile echipamentelor electrice şi electronice.