Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Ele.ro recomandă colectarea DEEE ca stil de viață sănătos

16 / 07 / 2014

#colectare DEEE, #media, #patrula de reciclare, #Suporterii Patrulei


Apelul Patrulei către Suporteri a ajuns și la miile de cititori ai portalului de lifestyle ele.ro!

Ele.ro recomandă colectarea DEEE la rubrica ”Trăiește sănătos” și își îndeamnă cititorii să fie un model pentru copiii lor și să colecteze selectiv deșeurile electrice, deoarece ”copiii respectă mai mult ceea ce văd ca faci, decât ceea ce le spui să facă”.

Iată ce spune ele.ro despre Patrula de Reciclare:

”Copiii si profesorii din Patrula de Reciclare1 se straduiesc sa ajute oamenii sa inteleaga cat de important este sa colecteze selectiv si sa trimita la reciclare deseurile de echipamente electrice si electronice. Pe scurt, DEEE, adica aparate electrice si electronice vechi sau stricate de orice fel, becuri, neoane, baterii si acumulatori.

Copiii au invatat ca aceste deseuri polueaza daca sunt aruncate oriunde, motiv pentru care exista norme europene de mediu care ne cer sa colectam pana la 4 kg DEEE/locuitor in fiecare an, dar noi, romanii, nu reusim sa strangem decat 1kg/locuitor!

Asadar, vor sa schimbe in bine aceasta situatie si au aratat deja ca se poate: in editiile de pana acum ale programului, la nivel national, peste 1.500 de profesori si 55.000 de agenti au reusit sa convinga mii de romani sa colecteze selectiv si sa trimita spre reciclare peste 500.000 kg de DEEE!
Au pus la cale cele mai eficiente si nastrusnice proiecte si campanii de informare si constientizare si au dovedit ca pot face, cu adevarat, o diferenta!”

Citiți tot articolul aici.