Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Cat de mult rau iti pot face deseurile electrice si electronice tinute in casa

10 / 03 / 2016

#editia 2015-2016, #ziare.com


Ne pazim sanatatea – facem curatenie. Dezinfectam. Stergem praful inclusiv de pe frigiderul acela care nu mai merge de ani buni si e pastrat mai mult ca dulap. Apoi dam drumul la aparatul de aer conditionat vechi, care baraie ca un motor si imprastie un miros neplacut. Am da drumul si la masina de spalat, la fel de veche si ea, dar riscam sa sara vreo siguranta.

Ironic, in ciuda grijii pentru propria sanatate, traim, astfel, fara sa ne dam seama, langa pericole nestiute – deseurile electrice. In gospodaria oricaruia dintre noi exista diverse aparate electrice si electronice, mai mici (bateri, becuri, telefon, radio, laptop, tableta, uscator de par, jucarii electrice, aparate de bucatarie etc.) sau mai mari (televizor, computer, frigider, masina de spalat etc.).

Si la locul de munca, aproape toti avem, cel putin un astfel de aparat „decedat” sau „in agonie”, ascuns in vreun ungher, pastrat pentru piese, ca sa fie reparat (candva) sau doar pentru ca nu stim ce sa facem cu el.

Dusmani nebanuiti ai sanatatii noastre, deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) contin… citește continuarea pe ziare.com