Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Film4Energy Challenge – Concurs european de videoclipuri pe tema eficienței energetice

Film4Energy Challenge
1 / 02 / 2022

#2022, #Coalitia Europeana pentru Educatie de Mediu, #film4energy, #generale, #proiect international


Până pe 15 februarie 2022 puteți participa la concursul „ Film4Energy Challenge ”, derulat de Comisia Europeană. Școlile din întreaga Uniune Europeană (UE) au fost invitate să creeze scurte materiale video despre importanța eficienței energetice și despre avantajele pe care economiile de energie le au pentru școală, comună sau oraș.

Elevii din Patrula de Reciclare știu deja multe despre eficiența energetică și despre utilizarea surselor de energie regenerabile. Mai mult, au experiență în crearea de materiale video. Voluntarii din program au dovedit că au puterea de a inspira comunitățile din care fac parte să reducă consumul de energie. Acum, au șansa să promoveze cu succes beneficiile ecologice și economice ale economisirii energiei în întreaga UE.

În ce constă concursul Film4Energy Challenge?

Elevii cu vârste între 12 și 15 ani din toate țările UE sunt invitați să creeze un videoclip despre cum pot economisi energie în viața de zi cu zi. Vă sună familiar? Normal! Este o activitate creativă pe care am exersat-o în competițiile naționale, în ultimii ani.

Învățați-vă rudele, prietenii, vecinii și întreaga lume despre beneficiile eficienței energetice! Încurajați utilizarea de alternative eficiente din punct de vedere energetic pentru încălzire, răcire, transport și alte activități de zi cu zi.

Cum participați?

Film4Energy Challenge se va desfășura până pe 15 februarie 2022.
Profesorii pot completa aici formularul de înscriere în limba română:
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/dg_ener_film_4_energy

Descărcați de aici Regulamentul concursului în limba română:
https://bit.ly/3ITLO5t

Termenii și condițiile sunt disponibile în română, aici:
https://bit.ly/3GqrKGs

Ce câștigă realizatorii celor mai bune filme?

Materialele video realizate de școlile câștigătoare vor fi difuzate peste tot în Europa pe canalele oficiale ale Comisiei Europene. Cel mai bun material video va fi recompensat printr-o „zi a energiei”, care va fi organizată în școala respectivă.

UE și-a propus să devină neutră din punct de vedere climatic până în anul 2050. Pentru a avansa către acest obiectiv, este esențial să ne creștem eficiența energetică. Cu cât reducem consumul de energie, cu atât scădem emisiile de cu efect de seră și facturile la utilități.

În 2020 Comisia Europeană a publicat o serie de 5 video-uri animate și un quiz pe diverse teme legate de energie: eficiența energetică, siguranța energiei electrice și sursele regenerabile.

Tinerii sunt conștienți de legătura dintre consumul de energie și încălzirea globală și sunt dispuși să se alăture efortului de protejare a mediului. Cu cât participă mai multe școli, cu atât mai mult vom crește gradul de conștientizare a acestei probleme, în întreaga Uniune Europeană.