Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

IMM-uri și giganți multinaționali, administrație publică și ONG-uri, împreună pentru colectarea responsabilă a deșeurilor electrice în România

4 / 08 / 2015

#carpatcement, #Continental Hotels, #editia 2014-2015, #Suporterii Patrulei, #V+O Communication


Ce legătură există între o firmă locală de reparații de copiatoare, Primăria unui oraș din celălalt capăt al țării, un spital comunal, unul din cei mai mari producători de materiale de construcții din România, un lanț hotelier celebru și cele mai cunoscute branduri de fast-food din lume?

Sunt, cu toții, Suporteri ai Patrulei de Reciclare – un ”club” național de elită, dar nu exclusivist. Care e ”taxa” de înscriere? Numai o donație de… deșeuri – computere, imprimante, copiatoare, monitoare și orice alte echipamente electrice vechi sau stricate, până la baterii descărcate, becuri și neoane arse …

Cine poate intra? Orice firmă, instituție sau organizație care respectă legea, vrea să protejeze mediul și să susțină un program național de educație.

Ce beneficii au ”membri”? În primul rând, scapă legal, rapid și gratuit de vechiturile electrice care le ocupă birourile și depozitele. În același timp, oferă o modalitate de colectare accesibilă și implicare într-un proiect educativ propriilor angajați. ”Angajații noștri au primit cu mare bucurie și deschidere această inițiativă care nu doar facilitează procesul colectării deșeurilor electrice, ci și susține dezvoltarea unui proiect de conștientizare națională a impactului pe care îl avem asupra mediului înconjurător” spune Roxana Păun, Brand &Marketing manager Continental Hotels, unul din Suporteri. Și Loredana Vișa, directorul agenției de comunicare V+O Communication confirmă : ”Colegii s-au bucurat că avem containere de colectare şi că pot să-şi aducă de acasă diverse obiecte. Îi încurajăm pe toți cei din jurul nostru să-şi aducă o contribuţie, oricât de neînsemnată poate părea la un moment dat. Fiecare gest contează!

Pamantul in balanta_CSEI nr.1 Bistrita

Pamantul in balanta_CSEI nr.1 Bistrita-Nasaud

Companiile și instituțiile Suporteri dau un exemplu de responsabilitate față de mediu și societate, exemplu care le consolidează reputația. ”Ca orice business, privim în perspectivă. Timpurile s-au schimbat, oamenii s-au schimbat și Continental Hotels își asumă responsabilitatea socială. Acționăm responsabil față de mediul înconjurător – reducem consumul de energie și apă, gestionăm eficient deșeurile, folosim produse care pot fi reciclate – și față de comunitățile locale în care ne desfășurăm activitatea.

În al treilea rând, dau dovadă de solidaritate și contribuie concret la șansele copiilor și profesorilor din program de a câștiga unul din premiile naționale. Este important ca un număr cât mai mare de companii să se implice și să susțină public Patrula de Reciclare, pentru că astfel se vor alătura unui demers mai amplu de stopare a degradării calității mediului, de refacere a simțului “comunității sociale” pornind de la acțiuni practice de colectare selectivă a deșeurilor, de reciclare a unor importante cantități de DEEE-uri. Ne dorim cu toţii oraşe, străzi, drumuri mai bune şi mai curate. Este momentul ca fiecare dintre noi să facă ceva în acest sens” crede  Florian Aldea, Președintele Carpatcement, un alt Suporter de top al Patrulei de Reciclare.

Suporterii au ajutat Patrula să trimită la reciclare cantitatea-record de 1.000.000 kg. de deșeuri electrice, în România.

Firmele și instituțiile care casează deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) în beneficiul copiilor din Patrula de Reciclare până la 31 august 2015 vor decide dacă tinerii, copiii și profesorii aduc un premiu național în comunitatea lor !