Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Garda de Mediu – Comisariatul Județean Iași casează deșeuri electrice în sprijinul Patrulei județene de Reciclare

27 / 02 / 2014

#2014, #comunicat, #patrula de reciclare, #presă, #Suporterii Patrulei


Iași, 21 februarie 2014. Garda de Mediu – Comisariatul județean Iași casează deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) pentru a susține misiunea ecologică a elevilor și profesorilor înscriși în programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare, care promovează obiceiul colectării selective a DEEE.

În calitate de partener local al programului, Garda de Mediu răspunde prin acest gest concret apelului Patrulei județene de Reciclare: ”Ne străduim să ajutăm oamenii să înțeleagă cât de important este să colecteze selectiv și să trimită la reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice. Anul acesta ne-am propus un obiectiv ambițios. Vrem să îl convingem pe fiecare locuitor al județului să colecteze măcar 50 de grame de astfel de deșeuri, până la 15 mai 2014. Avem nevoie de susținători!”

Firmele și instituțiile locale pot să devină Suporteri ai Patrulei și să contribuie la succesul copiilor programând casarea gratuită a DEEE la telverde 0800 444 800 sau 0741 22.77.29 sau la sustinepatrula@rorec.org

Statutul de partener al Patrulei de Reciclare înseamnă o responsabilitate dar și o satisfacție. Constatăm cu bucurie că sprijinul Colectare DEEE Garda de Mediu Iasi 3 (1)nostru le dă încredere tinerilor în propriile forțe, le arată că ne pasă de valorile în care ei cred. Am încurajat în mai multe rânduri societatea civilă să ni se alăture în efortul de a veghea la aplicarea standardelor de mediu, de a informa publicul și de a contribui la reducerea efectelor poluării asupra naturii. Iată, acești copii și profesori dau un exemplu de implicare. Merită să îi sprijinim cu toții, mai ales instituțiile și firmele locale, adică cei care putem trimite la reciclare cantități importante de DEEE. Creștem astfel șansele tuturor patrulelor din județul nostru să câștige premiul national: Ziua Patrulei de Reciclare, o zi de evenimente speciale dedicată lor și nouă, celor care le suntem alături” declară domnul Cătălin Beleca, Comisar Șef al Gărzii de Mediu din Iași.

De fiecare dată când reușesc să contribuie la colectarea unei cantități mari de deșeuri electrice copiii și profesorii își continuă cu și mai mult entuziasm activitatea de voluntari pentru cauza mediului înconjurător. Cea mai puternică motivație pentru ei este să simtă că au sensibilizat oamenii cu mesajul lor și că i-au convins să se debaraseze responsabil de aceste deșeuri, trimițându-le la reciclare. Mulțumim Gărzii de Mediu Iași pentru că predă cu regularitate DEEE în contul Patrulei și oferă un exemplu remarcabil a ce înseamnă să faci din colectare un obicei.” spune Alexandra Arnăutu, managerul proiectului din partea Asociației Române pentru Reciclare RoRec.

Iași se află în topul primelor 10 județe care au colectat cele mai mari cantități de DEEE la ediția precedentă a programului și printre județele cu cele mai multe unități de învățământ înscrise la ediția curentă. Fiecare kg de deșeuri electrice predat la reciclare de către cetățeni, companiile și instituțiile locale crește șansele copiilor și profesorilor din patrula ieșeană să devină premianți la nivel național.

***

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie non-profit, formată de unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Asociația RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

Patrula de Reciclare, programul educativ al Asociației Române pentru Reciclare RoRec este avizat de Ministerul Educației Naționale și se desfășoară cu sprijinul inspectoratelor școlare locale. Patrula de Reciclare reunește sute de profesori și mii de elevi pentru care responsabilitatea față de mediu reprezintă un element important de conduită. Ei explică membrilor comunităților în care trăiesc de ce este importantă colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Partenerii media ai Patrulei de Reciclare sunt Agenția Națională de Presă AGERPRES și Radio România.