Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Generăm anual deșeuri electrice și electronice cât 125.000 de avioane mari

9 / 05 / 2019

#editia 2018-2019, #editoriale, #EU Green Week 2019, #generale


În fiecare an, omenirea aruncă o cantitate de deșeuri electrice echivalentă cu greutatea a 125.000 de avioane mari. De fapt, aceasta înseamnă mai multe avioane decât au fost produse vreodată!

Până în 2050, această greutate se va dubla, atingând un record de 120 milioane de tone, deoarece și cererea de aparate electrice este din ce în ce mai mare.

Deșeu electric și electronic înseamnă orice obiect care funcționează cu electricitate de la priză sau cu baterii.  Aceste aparate conțin materiale toxice ca, de exemplu, mercur, cadmiu și plumb. Gestionarea acestor deșeuri, după ce au fost aruncate, este dificilă și periculoasă. Milioane de tone de DEEE sunt procesate in Africa, unde amenință atât mediul cât și sănătatea muncitorilor care le manipulează fără să poarte echipamente de protecție. În ciuda materialelor rare și valoroase pe care le conțin deșeurile electrice, și care ar putea fi recuperate, rata reciclării lor este scăzută. Experții estimează că reciclarea DEEE ar putea produce resurse în valoare de 62.6 miliarde de dolari anual.

Avem nevoie să aplicăm conceptul economiei circulare și la deșeurile electrice. Produsele trebuie să fie create din start cu un design care să le facă reutilizabile, durabile și ușor de reciclat.

Acțiunile Patrulei de Reciclare din cadrul EU Green Week 2019 sunt o șansă să facem progrese la colectarea și reciclarea deșeurilor electrice! Participați!