Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Radio VIVA FM Neamț: Gestionarea deșeurilor electrice, realitate sau mit?

16 / 10 / 2019

#2019-2020, #generale, #interviuri, #Patrula de Reciclare in presa


Eforturile administrațiilor locale, acolo unde există, par întotdeauna deconectate de capacitățile cetățenilor de a selecta organizat deșeurile. Astăzi, mai mult ca niciodată, neîncrederea românilor în tot ceea ce înseamnă stat sau administrație generează o indiferență vizibilă în ce privește gestionarea deșeurilor electrice.

Punem punctul pe gestionarea deșeurilor electrice, care, trebuie să recunoaștem, este încă o noutate pentru multe orașe din România. Pe cine tragem de mânecă? Locuitori sau administrații locale?

Patrula de Reciclare s-a creat pornind de la premisa că tinerii sunt formatori de opinie în familiile lor și în comunitățile în care trăiesc.  Până la urmă, merită să ne gândim ce lume le lăsăm copiilor noștri –  o lume curată, verde, nepoluată. Ei vor trăi în mediul pe care îl conturează gesturile noastre de astăzi.

În România, și anul acesta, în cadrul Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, Asociația RoRec desfășoară acțiuni publice de informare și mobilizare la colectarea deșeurilor electrice în mai multe orașe din țară. De asemenea, 10 școli din Patrula de Reciclare bucureșteană își cheamă vecinii să îi sprijne la colectarea responsabilă a aparatelor electrice, a bateriilor uzate și becurilor arse.

Prin organizarea cu perseverență a unor acțiuni de informare și colectare, pe parcursul mai multor ani, publicul a început să învețe și să înțeleagă de ce este atât de mare nevoie să reciclăm aparatele electrice. Mai sunt încă multe reticențe de învins, și, ca orice efort de schimbare a obiceiurilor, și promovarea colectării selective a DEEE este, încă o muncă de misionariat.” Ascultați, pe VIVA FM interviul cu Andreea Idriceanu Calev, Communication manager la Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.