Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

GreenUp my School 2024 – încă un premiu pentru școlile care colectează cele mai mari cantități de baterii

17 / 04 / 2024

#2024, #colectare baterii, #colectare DEEE, #generale, #GreenUp, #județul Cluj, #judetul maramures, #judetul salaj, #judetul satu mare


Vești bune pentru echipele școlare care participă la competiția regională GreenUp my School, ediția 2023-2024. Se acordă încă un premiu la categoria „Cea mai mare cantitate de baterii colectate”! Cum pot unitățile școlare din județele Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj să-l câștige?

Colectarea de baterii – una dintre cele mai utile și distractive activități de educație de mediu

Afiș de mobilizare la colectarea DEEE realizat de echipa Școlii Gimnaziale Foieni (jud. Satu Mare) – prof. Erika Margit Schradi

Copiii sunt încântați să colecteze baterii uzate. Este un gest atât de simplu și, ei știu bine, atât de important. Cu fiecare baterie consumată pe care o aduc la școală salvează de la poluare o bucățică de natură.

Reciclarea bateriilor este, pentru profesori, un subiect perfect pentru a antrena elevii în activități de protejare a mediului înconjurător și pentru a le consolida competențele pentru dezvoltare durabilă.

Profesorii și elevii hotărâți să protejeze natura contribuie mult la reciclarea acestui tip de deșeuri. Pentru a onora efortul lor, The Green Project, organizatorul concursului GreenUp my School și SisCoBat, partener al proiectului, au decis să acorde un premiu în plus la categoria „Cea mai mare cantitate de baterii colectate”.

O șansă în plus la premiu pentru echipele care strâng cele mai multe baterii consumate

Pregătirea afișelor pentru Ziua Verde la Școala Gimnazială „Mircea Luca” Băișoara – prof. Lucreția Presecan

Avem deci 2 premii pentru echipele care vor strânge cele mai mari cantități DBA la nivelul celor 4 județe.

Sunt eligibile pentru această secțiune Patrulele care au colectat și predat până la data de 24 mai 2024 minimum 40 kg de baterii/acumulatori și au organizat la școală/ clasă/ în curtea școlii ZIUA VERDE.

Se iau în considerare, cumulat, atât bateriile și acumulatorii portabili preluate din unitatea școlară cât și cele predate de alte persoane sau organizații (magazine, firme, instituțiile locale, alte școli) în contul unei anumite unități școlare.

Echipele harnice au acum o șansă în plus să câștige un premiu care le va permite să își completeze dotările cu materiale didactice.

Merită să amintim că acestea nu sunt singurele recompense ale competiției! Avem de dat 8 premii, pentru creativitate, pentru cantitățile de deșeuri electrice generale colectate (DEEE) și pentru baterii.

La categoria „Cele mai creative soluții de informare a comunității”termenul pentru trimiterea materialelor este 10 mai !

Iar ultima dată pentru predarea DBA și a DEEE este 24 mai!

Pentru mai multe detalii, consultați Regulamentul.

Asociația Volens urează succes tuturor participanților la GreenUp my school – ediția 2023 – 2024. Am intrat în ultima linie dreaptă!