Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Impresii din excursie

11 / 07 / 2017

#editia 2016-2017, #judetul tulcea, #premianti patrula de reciclare


Motto: “Ca  iubeşti şi  respecţi naturatrebuie mai întâi  o cunoşti.” 

Suntem agenții Patrulei de Reciclare de la Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” din Tulcea, câştigătorii premiului pentru „Cea mai mare cantitate de baterii”.      Premiul de anul acesta am decis să-l valorificăm printr-o excursie de documentare.

Așa că în prima zi a vacanței de vară, cu mic cu mare, plini de energie și entuziasm, am pornit spre Parcul Național Munții Măcinului. Însoțiți de doi ghizi, grupul nostru, format din copii, părinți și chiar bunici, am făcut pentru început un popas la Centrul de Informare al Parcului din localitatea Greci.

 

Acolo ne-au fost prezentate elemente de cultură și etnografie locală, detalii despre minoritățile care trăiesc în Dobrogea și informații despre flora și fauna din rezervație.

Apoi am urcat pe un traseu nu chiar ușor din Munții Măcinului, dar peisajele deosebite ne-au răsplătit efortul. Zone împădurite alternau cu cele pitroase și aride, izvoare timide străbăteau în lung și în lat versanții, iar noi, aliniați în șir indian am urcat, am oboist, ne-am odihnit și am pornit mai departe.

Am întâlnit în timpul urcușului multe plante rare și animale găzduite de rezervație. Am primit explicații despre ele de la ghizii noștri.

A fost o zi de neuitat, o zi în care, mai mult ca niciodată, ne-am ghidat după deviza: „ Ca să iubești și să respecți natura, trebuie mai întâi să o cunoști”.

Iar noi am cunoscut o parte minunată a ei. In loc de concluzie, micii noștri ecologiști au afirmat cu mândrie: „ Și munții noștri sunt deosebit de frumoși!”

Profesor coordonator Liliana Fediuc