Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Încă 5000kg DEEE în palmaresul Patrulei timișene

21 / 03 / 2018

#actiuni saptamanale, #editia 2017-2018, #judetul Timis


Dacă ar fi ușor, ar face-o oricine. Dar cei cu adevărat temerari sunt aceia care încearcă primii și nu abandonează în fața dificultăților. Nu a fost ușor să vină la școală, într-o zi rece și ploioasă de sâmbătă, dar au făcut-o, și chiar cu entuziasm, pentru că ei consideră că merită.

Sâmbătă, 17 martie, elevii și profesorii voluntari Patrulele de Reciclare de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, Grădiniţa P.P. nr.22, Grădiniţa P.P. „Planeta Piticilor”, Colegiul Tehnic Energetic „Regele Ferdinand I”, Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Şcoala Gimnazială nr.21 „Vicențiu Babeș” și Şcoala Gimnazială nr.18 au invitat timișorenii să fie responsabili față de mediu și să colecteze selectiv aparatele electrice vechi sau defecte. Tinerii s-au asigurat astfel că peste 5000 kg de astfel de deșeuri nu au ajuns în natură, ci au luat drumul reciclării.

Am pornit cu mult elan popularizând acțiunea pe site-ul oficial al școlii și pe grupurile de WhatsApp ale claselor, fiind în permanentă legătură cu diriginții, elevii și părinții. Deși vremea de afară părea să ne fie potrivnică (a plouat tot timpul), rezultatele nu au întârziat să apară, activitatea dovedindu-se un succes. Se pare că ploaia nu i-a speriat nici pe cei care erau informați de acțiunea noastră, cărora le mulțumim pentru colaborare!” spune doamna Maria Filip, Profesorul Coordonator al echipei de la Şcoala Gimnazială Nr. 21 „Vicențiu Babeş”, activă în Patrula de Reciclare din 2011, adică încă de la începutul programului! Cu susținerea doamnei profesor Anca Cornianu și a elevilor Maria Hantar, Sandra Csizmadia, Florin Albu și Valentin Bisi, au transformat evenimentul într-un succes.

Agenții Patrulei de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, și ei „veterani” ai programului, sunt un model de perseverență. Nu i-au descurajat ploaia și frigul, sâmbătă au fost cu toții voluntari la acțiunea de mobilizare la colectarea deșeurilor electrice, sub coordonarea doamnei profesor Alina Lazăr.

Sâmbătă, 24 martie, între orele 10.00 – 16.00, urmează acțiunile de mobilizare la colectarea deșeurilor electrice ale Patrulelor de Reciclare de la:

Grădinița P.P. Nr.23 – Str. Gavril Muzicescu Nr.7-9
Școala Gimnazială nr.13 – Str. Gavril Muzicescu nr.13
Școala Gimnazială nr.30 – Str. Aștrilor nr.13
Grădinița PP Nr.14 – Str. Alexandru Odobescu nr.56A
Școala Generală Nr.4 – Str. Jules Verne nr.64
Școala Generală Nr.25 – Str. Cosminului nr.42
Școala Generală nr.27 – Aleea Gorniștilor nr.3

Felicităm curajoșii care au deschis seria evenimentelor și le urăm succes următoarelor echipe.