Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrula de Reciclare a deschis înscrierile la Ediția Campionilor

29 / 09 / 2017

#editia 2017-2018, #generale, #înscrieri


S-au deschis înscrierile în ediția a VII-a a programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare. Sute de dascăli din grădinițe, școli și licee din țară se înscriu pentru a deveni Profesori Coordonatori ai echipelor din unitățile lor școlare, pe portalul online http://www.patruladereciclare.ro/inscrie-ti-scoala/

Ediția a VII-a va fi „Ediția Campionilor” – anul echipelor celor mai performante. Programul a devenit o platformă de referință în educația de mediu, o comunitate națională în care competiția, dar și solidaritatea au aceeași valoare. Copiii și profesorii înscriși în Patrule au aspirații din ce în ce mai înalte, sunt din ce în ce mai mândri să facă parte din program, din ce în ce mai hotărâți să contribuie la schimbări vizibile în comunitățile lor. Acordăm, pentru prima oară, un premiu special școlilor care își vor ajuta colegii, ca Suporteri, adică vor preda deșeuri electrice, vor comunica  pe teme legate de reciclare, vor sprijini acțiunile de mobilizare la colectare. Până și Suporterii au devenit un fel de „campioni” declară Alexandra Arnăutu, managerul programului.

În program se pot înscrie, din fiecare județ sau sector din București, în medie 10 unități de învățământ ca Patrule școlare și 10 unități școlare ca Suporteri. Grădinițe, școli sau licee din România pot deveni, în acest an școlar, Suporteri ai patrulelor locale. Pentru primă dată, programul acordă și premii pentru școlile suporteri.

Patrula de Reciclare este un program de voluntariat atât de apreciat de profesori, încât peste jumătate din cei care au participat la edițiile precedente și-au anunțat deja intenția de a reveni și în anul școlar 2017-2018.

Am lucrat foarte bine ca echipă și am realizat o campanie eficientă de informare a comunității privind colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Am luat legătura cu persoane importante, precum primarul de sector și directori ai unor instituții, dar am popularizat activitatea noastră și în rândul copiilor din școală și al familiilor lor. Datorită nouă au fost montate „cutii magice” în scările de bloc, pentru colectarea bateriilor uzate. Am învățat și i-am învățat pe alții că trebuie să ne iubim și ocrotim natura! Suntem mândri de ceea ce am realizat anul trecut și ne-am propus să reușim și mai mult anul acesta!” spune doamna Grațiela Alexandru, Profesor Coordonator al Patrulei de la Școala Gimnazială nr. 195 din București.

Programul are, deja „cei 7 ani de acasă” – este una din cele mai durabile inițiative în domeniul educației de mediu cu un impact profund, dovedit, în rândul copiilor și tinerilor care au fost Agenți ai Patrulei de Reciclare.

Împreună cu elevii lor, Profesorii Coordonatori ai Patrulelor și Suporterii lor, vor începe activități de promovare a colectării selective a deșeurilor electrice, în comunitățile lor, pentru a reduce fenomentul poluării și pentru a proteja mediul.

Înscrierile în Ediția Campionilor se încheie pe data de 20 octombrie 2017, la ora 23.00