Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Invitat special – Ion Simianovici, Școala Gimnazială Șușani „Copiii transformă o idee cât de mică în ceva extraordinar de frumos”

17 / 08 / 2018

#editia 2017-2018, #editoriale, #generale, #interviuri, #județul Vâlcea, #premianți, #profesori coordonatori


Domnul Ion Simianovici a înscris Școala Gimnazială Șușani în Patrula de Reciclare pentru prima oară, la ediția 2017-2018, pentru că a considerat programul „o oportunitate de a ne canaliza efortul spre ceva diferit de ceea ce facem de obicei” și a vrut să stimuleze inventivitatea copiilor.

Elevii mei sunt creativi, nu au nevoie decât de o idee foarte mică pentru a o îmbunătăţi şi a o transforma în ceva extraordinar de frumos. M-au uimit cu ambiţia şi perseverenţa, dar şi cu ideile despre locurile în care au văzut sau au auzit că s-ar afla produse care se pot recicla.

Și-au făcut amintiri de care se mai amuză și acum. „A fost distractiv să mergem pe bicicletă pe lângă căruța încărcată cu deșeuri electrice colectate.

S-au mobilizat şi au reuşit să obţină o mențiune specială încă de la prima participare.

„O surpriză plăcută având în vedere că nu am mai participat niciodată la o astfel de activitate ecologică. Ne-a motivat pe toți dragostea pentru natură, care este o binecuvântare pentru toate vieţuitoarele, nu doar pentru oameni.”

A fost și o ocazie să testeze cu succes spiritul de solidaritate al școlii și comunității, ai cărei membri s-au dovedit „receptivi, ambiţioşi şi muncitori. Le suntem recunoscători Suporterilor echipei și sperăm să ne ajute și în viitoarele noastre campanii ecologice. Prietenii, cei care ne susțin necondiționat atunci când avem nevoie, ne dau speranță și încredere.