Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Lucretia Presecan a lasat orasul pentru sat de dragul elevilor sai

26 / 05 / 2016

#editia 2015-2016, #județul Cluj, #lucretia presecan, #patrula de reciclare baisoara


Interviu cu Lucreția Presecan realizat de Nicoleta Mincu, pentru http://inspiraschimbarea.ro
Lucretia Presecan a lasat orasul pentru sat de dragul copiilor si pasiunii pentru cultura si traditia romanesca. Domnia sa este unul dintre acei profesori cu har si suflet, care a inteles ca menirea sa este sa dea o mana de ajutor acolo unde nu mai exista speranta. Azi, Lucretia Presecan atelier improvizatie ZPR 2015copiii din marile orase sunt demotivati, debusolati pentru ca nu au prea multe exemple de urmat si societatea le aduce in prim plan distrageri de la adevaratele valori. Ce sa mai vorbim de copiii de la sat…Cu toate acestea, iata ca exista oameni care gasesc solutii chiar si fara prea multe resurse financiare, umane, de timp, etc. Cum ar arata invatamantul romanesc daca elevii ar fi inspirati sa aiba si alte activitati din care sa invete, sa evolueze si sa obtina satisfactii personale?” scrie Nicoleta Mincu pe inspiraschimbarea.ro la începutul interviului cu Lucreția Presecan – directoarea Școlii Gimnaziale Băișoara și profesor coordonator al Patrulei de Reciclare a școlii. Nu numai atât, unul din coordonatorii de top la nivel național ai programului de educație de mediu Patrula de Reciclare.

Interviul începe cu întrebarea ”Ce v-a motivat sa renuntati la oras pentru o slujba la sat?

Lucreția surprinde prin fiecare răspuns, cu modestia și carisma dascălului care vede în meseria lui privilegiul de a schimba destine și își ia drept recompensă bucuria de a-și urma visul. ”

Ceea ce ma face cu adevarat multumita si implinita sunt realizarile copiilor. Sunt un profesor de limba romana exigent, dar bucuria de pe chipul copiilor cand suntem impreuna in tot ceea ce facem , este recompensa mea. Nu imi doresc sa fac altceva decat ceea ce fac, sa fiu ceea ce sunt acum, un profesor util intr-o societate care pune prea putin accent pe educatie.”
Citiți tot inerviul și lăsați-vă inspirați!