Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Ziua Mondială a Mediului 2022 – Mesajul Alteței Sale Regale Principesa Maria a României pentru Patrula de Reciclare

mesajul ASR Principesa Maria a Romaniei pentru Patrula de Reciclare de Ziua Mondiala a Mediului 2022
5 / 06 / 2022

#2022, #EU Green Week, #generale, #Înaltul Patronaj al Principesei Maria, #ziua mediului


Alteța Sa Regală Principesa Maria a României, sub al cărei Înalt Patronaj se află Patrula de Reciclare, este alături de noi de Ziua Mondială a Mediului 2022, cu acest mesaj:

„Pe 5 iunie 2022, sărbătorim Ziua Mondială a Mediului. Anul acesta, ne amintim, cu această ocazie, că avem „Un Singur Pământ” – o singură Planetă, un singur ecosistem global care ne ține pe toți în viață.

Până nu demult, vorbeam despre schimbările climatice ca despre ceva ce trebuie să abordăm pentru ca tinerii și copiii să aibă un viitor. Dar ceea ce a însemnat, odată, viitorul generațiilor următoare este, astăzi, prezentul nostru, al tuturor. Criza climatică ne afectează viețile, în fiecare zi. Cu toții trebuie să încercăm să găsim soluții pentru ca omenirea să devină sustenabilă.

Acest țel este o provocare care presupune solidaritate, empatie și responsabilitate. Este un țel pe care merită să-l urmărim prin tot ceea ce facem, în casele, birourile, comunitățile și țările noastre. Îi felicit pe toți cei care se alătură Zilei Mondiale a Mediului, și, în special, pe voluntarii din Patrula de Reciclare, pentru care „Ziua Mediului” este în fiecare zi.

În calitate de Înalt Patron al programului național de educație de mediu, sunt foarte mândră de realizările lor. De 11 ani, acești dascăli, copii și tineri au muncit neobosiți pentru a încuraja adoptarea unor obiceiuri sustenabile, prietenoase cu natura. Zilele acestea, au participat la Săptămâna Verde Europeană 2022 – EU Green Week, așa cum, în ultimii ani, au fost o voce din ce în ce mai puternică în mișcările internaționale care ne ajută să conștientizăm problemele de mediu și să ne îndreptăm către o lume mai bună și mai curată.

Astăzi, de Ziua Mondială a Mediului 2022, haideți să alegem schimbarea, să ne facem auziți și să îi susținem pe cei care fac, deja, o diferență. Avem Un Singur Pământ, deci să acționăm toți ca unul.”