Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Micii reporteri ai ziarului Buzz și-au premiat elevii cei mai harnici!

12 / 09 / 2018

#buzz de botoșani, #editia 2017-2018, #judetul Botosani, #patrula de reciclare


Copiii care au urmat, vara aceasta, cursul de jurnalism predat de cei mai mari membri ai cercului de jurnalism Micii reporteri, la BiblioVacanța au fost premiați zilele trecute pentru implicarea lor într-o activitate de colectare de baterii.

Mai exact, împreună cu Asociația pentru Reciclare RoRec prin programul Patrula de Reciclare, micii reporteri ai ziarului Buzz s-au constituit într-o patrulă eco împreună cu micii cursanți înscriși în programul estival al Bibliotecii Mihai Eminescu și au convins oamenii că a colecta deșeurile electrice e spre bine și folosul lor, spre binele mediului înconjurător.

La începutul verii, micii reporteri ai ziarului Buzz  au oferit cursanților cutiuțe pentru a aduna baterii. În paralel cu aceasta activitate, copiii -reporteri au patrulat străzile orașului pentru a vorbi cu oamenii despre importanța colectării deșeurilor electrice. Mulți dintre cei cu care copiii au discutat au înțeles ideea astfel încât le-au dat acestora spre reciclare tot felul de aparate electrice ori componente de la calculator care nu mai pot fi folosite, dar care nici nu se aruncă la gunoi. Campania micilor reporteri s-a lăsat cu circa 20 kilograme de baterii, dar și alte 2 tone de deșeuri electrice dacă ținem cont de frigiderele sau mașinile de spălat la care unii botoșăneni au renunțat pentru că  au înțeles că ocupau inutil spațiu în casă.

Micii cursanți au fost premiați în cadrul unei activități în aer liber organizate de micii reporteri. Au numărat bateriile colectate de fiecare copil, iar cei care au adus cele mai multe au primit mp3 playere drept recompensă. Ceilalți s-au bucurat, de asemenea, de premii constând în cărticele cu informații despre colectarea selectivă de la Europe Direct, brățări, magneți de frigider și, desigur, diplome. Premiile au fost asigurate prin programul Patrula de Reciclare.

Despre colectarea selectivă va fi vorba și sâmbătă, 15 septembrie cînd, cu mic, cu mare, botoșănenii sunt așteptați să iasă din case pentru marea curățenie. Până acum Botoșaniul a fost fruntea la numărul de voluntari care au dat curs acestei invitații. Echipa locală speră ca acest lucru să se întâmple și de această dată.

Sursa:    blog.letsdoitromania.ro