Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Concurs aniversar cu premii! „Nicio baterie la gunoi” 2021

5 / 04 / 2021

#2021, #colectare baterii, #concurs, #ers, #generale, #nicio baterie la gunoi


Avem concurs aniversar cu premii, la Patrula de Reciclare! Marcăm, la împlinirea a 10 ani de la lansarea Patrulei, primul obiectiv al programului, cel cu care am început și care ne-a adus consacrarea ca platformă națională de educație de mediu – colectarea deșeurilor electrice și a bateriilor. Atunci, în 2011, când începeam activitățile de promovare a colectării DEEE, un sceptic ne-a spus: „ei, de parcă se va schimba lumea cu o baterie reciclată!”

Acum, după 10 ani în zeci de tone de baterii reciclate, putem spune „da, noi am schimbat lumea, câte o baterie, pe rând!” Ne întoarcem la originile programului și sărbătorim cu ediția 2021 a concursului național „Nicio baterie la gunoi!”

Este un concurs de colectare de baterii organizat de Asociația Volens cu sprijinul E-Recycling Services (ERS), partenerul nostru, și deschis tuturor școlilor din țară.

Ce propunem profesorilor interesați?

E foarte simplu ce aveți de făcut – să încurajați colectarea bateriilor uzate și să predați la reciclare o cantitate cât mai mare!

În ce perioadă?

Concursul se desfășoară în perioada  31 martie – 8 octombrie 2021.
Vă invităm ca, în acest interval, să puneți la cale activități de informare a comunității despre importanța reciclării bateriilor și acumulatorilor consumați și să colectați acest tip de deșeuri în unitatea dvstră de învățământ.

Ce vom premia?

Concursul va premia echipele care au colectat cele mai mari cantități de baterii consumate, la nivel național, cu condiția ca aceste cantități să depășească 75kg. Pragul minim de eligibilitate pentru premii este, așadar, 75kg.

Cum ne organizăm?

Acolo unde cursurile nu se desfășoară fizic în unitatea școlară, elevii și familiile din comunitate care doresc să vă susțină participarea la concurs pot strânge baterii și acumulatori uzați acasă.
În momentul când accesul va fi permis în școală, vă rugăm să îi anunțați să le aducă acolo.
Atunci când considerați că ați adunat întreaga cantitate, dați-ne de știre pentru ca Operatorul Local Partener să le preia. 11 octombrie 2021 este ultima dată la care puteți solicita preluarea acestor deșeuri colectate în incinta școlii.

Premii

În perioada 21-22 octombrie 2021, vom anunța câștigătorii naționali, prin afișarea listei pe site-ul www.patruladereciclare.ro

Sunt eligibile numai Patrulele care au colectat minimum 75 kg baterii pe perioada desfășurării concursului.

Vom acorda trei premii (Premiile I, II și III) și 3 mențiuni la nivel național. Acestea vor consta în materiale sau echipamente pentru dotarea școlii sau pentru uz didactic în valoarea alocată premiului/mențiunii. Detalii regăsiți în Regulamentul pe care îl puteți descărca aici.

Concursul „Nicio baterie la gunoi!” 2021 este prilejuit de aniversarea Patrulei și se derulează în paralel cu cele 10 teme de mediu ale ediției a X-a.

Start și spor la colectarea de baterii și acumulatori consumați! Concursul a început!