Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Noi motive de conflicte în familie, la Bragadiru?

21 / 03 / 2017

#Bucuresti, #editia 2016-2017, #ilfov, #judetul ilfov


Sâmbătă, 18 martie, la Grădinița nr. 1 din Bragadiru, la acțiunea de mobilizare la colectarea deșeurilor electrice , profesorii coordonatori ai Patrulei de Reciclare se găseau într-o situație neprevăzută. Trebuia să medieze rezolvarea unei situații tensionate între una din agentele junioare ale Patrulei și fratele ei, care, se pare, adusese mai multe baterii descărcate la containerele de colectare decât sora lui. Cea mică protesta în lacrimi că fratele ei ar putea să contribuie mai mult decât ea la reciclarea deșeurilor electrice. Cu acordul părților, s-au redistribuit echitabil bateriile, fiecare frate le-a depus în urnă, cu satisfacții egale și, astfel, a fost restabilit echilibrul.

Astăzi, Patrula noastră din Bragadiru a dat o nouă definiție spiritului de competiție – să te întreci în fapte bune” a spus, amuzată, Alexandra Arnăutu, managerul programului.

Acțiunea de mobilizare la colectarea deșeurilor electrice organizată de Grădinițele 1 și 2 din Bragadiru, cu sprijinul Școlii Gimnaziale nr.1 din oraș a dovedit că, într-adevăr, ”Reciclarea nu e o joacă de copii” așa cum spune unul din sloganele lor. Da, a fost inițiată de echipe de la grădiniță și de la școala primară. Unii dintre copii nici nu depășesc în înălțime containerele de colectare pentru deșeuri mici, becuri și baterii. Cu toate acestea, seriozitatea și, chiar, maturitatea cu care au organizat acțiunea i-au impresionat pe adulți – părinți, vecini, membri ai echipei de coordonare a programului.

La Școala Gimnazială nr.1 ne așteptau niște pachețele – diverse aparate electrice împachetate cu grijă, cu numele deponenților pe ele. E emoționant să vezi cum copiii, știind că nu puteau veni azi la acțiune, s-au organizat din timp astfel încât să contribuie ca și când ar fi fost aici. Mi s-a părut un mesaj extraordinar – dacă nu poți să PARTICIPI, nu înseamnă că nu poți să FACI ceva bun” a declarat unul din membri echipei programului.

Copiii, împreună cu profesoarele care îi îndrumă și părinții care îi susțin să facă gesturi atât de frumoase dau un exemplu tuturor ”oamenilor mari” despre cum ar trebui să abordăm colectarea deșeurilor electrice. Ei au putut să aleagă aparatele electrice de care nu mai au nevoie, să le aducă din timp la școală, ba chiar să se ”semneze” pe fiecare, cu mândria de a face un lucru bun și necesar. Cu siguranță, oricare dintre noi putem dovedi la fel de multă responsabilitate, trimițând la reciclare orice deșeu electric” a declarat, la finalul acțiunii, Alexandra Arnăutu.

Acțiunea de conștientizare și mobilizare la colectarea deșeurilor electrice propusă de cele trei echipe din
Bragadiru inaugurează seria acțiunilor săptămânale care vor avea loc în grădinițe, școli și licee înscrise în program din București și din județul Ilfov. În fiecare sâmbătă, alte unități de învățământ își vor informa locuitorii și firmele din cartierul sau localitatea respectivă despre cât de important este să colectăm selectiv deșeurile electrice, pentru mediul înconjurător și pentru propria noastră sănătate. Mai mult, Patrulele implicate își vor deschide porțile, în fiecare sâmbătă, celor care vor să susțină această mișcare ecologistă de tineret. Cu ajutorul Suporterilor, copii, tinerii și profesorii din Patrula de Reciclare sunt hotărâți să atingă, anul acesta, 3.000.000 de kg de deșeuri electrice colectate în România, datorită campaniilor lor de informare și sensibilizare, de la lansarea programului.

Locuiți în București sau în județul Ilfov? Urmăriți calendarul activităților Patrulelor, urmați-le exemplul și participați la colectarea responsabilă a deșeurilor electrice.