Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Obiceiuri „eco” pe timpul verii – simple și benefice

24 / 07 / 2019

#editia 2018-2019, #editoriale, #generale


Oare ce ne dorim, vara? Să ne relaxăm, să ne distrăm, să călătorim, să stăm la soare. Să avem mai mult timp și mai multă grijă de noi înșine. Să ne simțim mai liberi de constrângeri și de responsabilități. În fond, chiar merităm toate aceste recompense! În deplină libertate și fără efort, putem adopta câteva obiceiuri „eco” pe timpul verii, benefice pentru mediul înconjurător și, implicit, pentru noi înșine!

Iată câteva dintre ele:

  1. Vara ne hidratăm mai mult ca în alte perioade. Prin urmare, riscăm să folosim o mulțime de PET-uri și, după cum știm, plastic is bad. Așadar, ce ar fi să aveți o sticlă pe care să o refolosiți, de exemplu, umplând-o cu apă de la dozatoare sau cișmele. Ca să mai reducem din cele 1 MILION DE PET-URI care se aruncă în lume ÎN FIECARE MINUT.
  2. Renunțați la paiele de plastic. Da, obiectele acelea practic inutile care vi se servesc în sucuri și cocktailuri, la toate terasele, restaurantele și cafenelele! Precizați din start că nu vreți pai și veți descoperi că nici nu este nevoie de ele.

Dacă am face cu toții acest gest, poate că plajele lumii nu ar fi asaltate de 8 MILIARDE DE PAIE DE PLASTIC, în fiecare an.

  1. Mâncați alimente de sezon, legume și fructe proaspete iar, când mergeți la cumpărături, luați plasa de pânză. O adevărată cură de sănătate care, în plus, elimină ambalajele de plastic și susține economia locală.
  2. Folosiți cu grijă aerul condiționat. Încercați și alte metode de a păstra răcoarea în casă sau la birou, dacă este posibil, cum ar fi storurile sau draperiile.
  3. Atenție la ce rămâne după picnic! Vara abia așteptăm să ieșim la iarbă verde la picnic sau grătar. Căutăm un loc frumos, curat, liniștit, cu umbră de copaci și un pârâiaș alături, nu? Ei, fix așa trebuie să arate și după ce ne-am distrat, am mâncat și am plecat. Ideal este să lăsăm locul ca și când nici nu am fi trecut pe acolo. Dacă, în plus, folosiți și alternative biodegradabile la celebrele farfurii și tacâmuri de plastic, felicitări! Ați înțeles ce înseamnă să fii „eco” pe timpul verii.
  4. Chiar și în vacanță luăm cu noi o mulțime de aparate electronice, de la periuța de dinți la epilator, aparat de ras sau cameră video. Încercați să optați pentru acumulatori reîncărcabili, dacă se poate. Dacă folosiți baterii și vi s-au consumat, fie căutați un punct de colectare, fie le luați cu voi înapoi acasă. Pentru voi, înseamnă doar câteva grame în valiză. Dacă le-ați arunca, însă, pentru natură ar însemna zeci de ani de poluare.

Ați fi crezut că poate fi atât de simplu să protejezi mediul, în vacanță, fără stres? Dacă aveți și alte idei, sunt binevenite. Haideți să completăm lista de obiceiuri „eco” pe timpul verii!