Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Ora fără electricitate, pentru Pământ, din partea Patrulei

23 / 03 / 2018

#activitati Patrule, #editia 2017-2018, #generale, #Ora Pamantului


Sâmbătă, 24 martie, tot mapamondul stinge lumina, între orele 20.30 – 21.30 și organizează diferite activități ecologice. Dar ce fac Patrulele de Reciclare? Activități multe și creative. Iată doar câteva dintre acestea – cele de care am aflat până acum:

Județul Brașov, Brașov. Cea mai mare „desfășurare de forțe” de Ora Pământului ne-a fost anunțată de Patrula de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Brașov, coordonată de doamna profesoară Maria Sandu. Au un plan mai ceva ca strategia de luptă a lui Napoleon: creație și distribuție de afișe și fluturași, acțiune de colectare, organizarea unei prezentări, crearea și interpretarea Imnului Orei Pământului, flashmob și mediatizare în presa locală. Doamna Maria Sandu a organizat evenimentul ca la carte. Despre campania pentru Ora Pământului 2018 a Patrulei de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Brașov vorbesc azi posturile locale ale Kiss FM, Magic FM și Rock FM, iar sâmbătă, vor fi… la ziar, în Transilvania Express.

Județul Cluj, comuna Băișoara. „Vineri avem o campanie de informare referitoare la importanța economisirii

Școala Gimnazială Baișoara

energiei! Ora Pământului se sărbătoreste la Băișoara , așa cum vom sărbători și Ziua Mondială a Apei! Au ieșit minuni din mintea și mâinile copiilor mei!” ne spune profesoara Lucreția Presecan, coordonatoarea Patrulei de la Școala Gimnazială „Mircea Luca” din comuna Băișoara, care concurează la hărnicie și entuziasm cu colegii de la Brașov. „Vineri dimineața voi face o activitate de informare cu elevii din Patrula despre becul lui Edison, despre energia electrică și resursele din care se produce. Apoi, elevii mei se vor duce la școala mică, unde vor vorbi colegilor din clasele primare despre Ora Pamântului, îndemnându-i să stingă lumina în intervalul stabilit! Tot vineri vor merge la primărie și alte instituții din sat și vor vorbi pe aceasta temă, cu materialele informative pe care le-am creat împreună. Sâmbătă seara vor trimite câte un sms către cunoscuți, prin care să le reamintească să stingă lumina!

Județul Prahova, Sinaia. Patrula de Reciclare de la Școala Gimnazială „George Enescu” din Sinaia, coordonată de profesoara Camelia Guzu, a făcut fluturași și i-a distribuit în oraș. „Sâmbătă, pe 24 martie, se vor stinge luminile în instituţiile oraşului, iar elevii școlii vor aprinde lampioane și lumânări în curtea şcolii. Avem și parteneri: Primăria Oraşului Sinaia, Centrul Cultural „Carmen Sylva” şi Biserica Sfântul Ilie” ne anunță doamna Guzu.

București, Sectorul 6. Agenții de la Grădinița „Colț de Rai”, îndrumați de doamna Elena Duță, vor realiza flyere cu mesaj și le vor distribui vineri, 23 martie, tuturor părinților și colegilor.

Colegiul Tehnic Aiud

Județul Bacău, Onești. Doamna Otilia Șerban și echipa ei de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” au planificat acțiuni de promovare a reducerii consumului de energie, denumite generic ” 60 DE MINUTE”.

Județul Alba, Aiud și Rădești. Colegiul Tehnic Aiud și Școala Gimnazială ,,Demetriu Radu” din Rădeşti (Școli-Suporter) fac desene pe asfalt, la propunerea elevilor și afișe prin care promovează activitatea în rândul comunităţii, toată săptămâna. Desigur, profită de ocazie și ca să colecteze cât mai multe deșeuri electrice.

 

Sunteți pregătiți pentru Ora Pământului, 24 martie, orele 20.30-21.30? Sigur vom avea și alte povești, după week-end. Vă încurajăm pe toți cei care veți marca această dată să ne spuneți ce ați făcut, pe email sau Facebook.