Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patru dintr-o prezentare

13 / 11 / 2017

#Bucuresti, #editia 2017-2018, #generale, #parteneriat


Suntem în plin DECOR URBAN. Un „DECOR URBAN” compus din 9 școli, în cadrul Parteneriatului Civic pentru Educație CIVITAS. Nu e un loc, nu-l căutați pe hartă. E un proiect care va înfrumuseța multe locuri din București. 600 de elevi, 20 de părinţi şi 45 profesori voluntari s-au apucat de treabă.

În luna noiembrie, Colegiul Național „Ion Creangă” (coordonator), Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Școala Gimnazială Nr. 88, Școala Profesională Specială pentru Deficienți de Auz „Sf. Maria”, Școala Gimnazială Nr. 150, Liceul Teoretic „Marin Preda”, Colegiul Tehnic „Mircea cel Bătrân” și Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu” vor organiza o serie de acțiuni prin care să motiveze bucureștenii să să integreze în stilul lor de viață cotidian, obiceiurile corecte și civilizate de ocrotire a mediului înconjurător.

Colegiul Național „Ion Creangă” ne-a invitat să prezentăm programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare la conferința de lansare a proiectului DECOR URBAN” spune Claudia Geicu, consilierul Patrulei de Reciclare.

Am fost plăcut surprinși să găsim, aici, mai multe școli și licee care au făcut parte din Patrula de Reciclare, la edițiile precedente ale programului nostru. Este o mare satisfacție să vezi că elevii care au trăit această experiență continuă să se implice în inițiative de protejare a mediului înconjurător. Dar cea mai mare bucurie a fost să îi reprimim în program, chiar cu această ocazie! Imediat după ce ne-am ținut prezentarea, 4 dintre școli au venit să se înscrie la ediția curentă a Patrulei de Reciclare: Liceul Teoretic „Marin Preda”, Școala Profesională Specială pentru Deficienți de Auz „Sf. Maria”, Colegiul Tehnic „Mircea cel Bătrân” și Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu”.

Așadar, în „DECORul URBAN” se vor manifesta și mai multe Patrule de Reciclare. Urmează câteva acțiuni care merită să se bucure de participarea și susținerea cât mai multor bucureșteni. Notați-vă în agende:

15 noiembrie – Campania „FII ECO!”
16 noiembrie – Atelier de Creație
20 și 21 noiembrie – Acțiuni de colectare a deșeurilor reciclabile, inclusive deșeuri electrice
22 noiembrie – Acțiune de ecologizare

Așadar, „Ediția Campionilor” debutează în forță, cu un parteneriat activ în București. Unitățile de învățământ din capitală se mai pot înscrie ca Suporteri ai Patrulei locale, în competiția pentru premiile ediției. Profesorii interesați sunt invitați să scrie la suporterpatrula@rorec.org