Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrula bucureșteană trece pragul calificării la premiile naționale cu ajutorul Suporterilor!

4 / 09 / 2017

#Bucuresti, #editia2016-2017, #generale, #premii nationale


Pentru prima oară în istoria programului Patrula de Reciclare, echipa bucureșteană a depășit pragul de calificare la unul din premiile naționale. Mobilizați de copiii și profesorii din program, bucureștenii au trimis la reciclare peste 85.000 kg de deșeuri electrice – cea mai mare cantitate colectată în capitală datorită Patrulei de Reciclare de la populație, firme și instituții, pe parcursul unei ediții!

Reușita se datorează și faptului că a fost ediția cu cele mai multe unități de învățământ înscrise în programul național de educație de mediu, din București. 70 de grădinițe, școli și licee din capitală au format cea mai puternică echipă bucureșteană de până acum.

Începând din luna martie, Patrulele din București și din Județul Ilfov au inițiat acțiuni săptămânale prin care au informat oamenii de ce trebuie să colectăm și să trimitem la reciclare fiecare deșeu electric, de la bateriile uzate și becurile arse la aparatele electrice și electronice de orice fel. Astfel, sute de mii de cetățeni din cele două comunități au devenit mai informați și mai conștienți de impactul pe care îl are orice ”aruncăm” asupra mediului, și mii de kilograme de deșeuri electrice au ajuns în siguranță la reciclare. Astfel, a fost evitat riscul ca acestea să ajungă în natură și să polueze solul, aerul și apa, pentru zeci sau chiar sute de ani.

„Entuziasmul Patrulelor a fost contagios, iar contribuția Suporterilor – decisivă. O mulțime de alte școli, firme, magazine, asociații de locatari și instituții ale administrației au reacționat prompt la apelul lor și au decis că era momentul potrivit să scape de aparatele electrice vechi. Faptul că patrula bucureșteană a depășit pragul calificării la unul din premiile naționale ale ediției este un exemplu optimist de colaborare și solidaritate între echipa locală, Suporteri dar și partenerii media: Radio Gold FM, Radio România Cultural, Radio 3Net „Florian Pittiș”, PRwave, Romaniapozitivă, LearningNetwork, ziare.com, Mediafax, care au susținut și difuzat mesajul copiilor și au participat alături de noi la această campanie amplă de informare și educare” spune Alexandra Arnăutu, managerul programului.

Până la jumătatea lunii septembrie, Patrula de Reciclare își va anunța câștigătorii competiției naționale – echipele din cele mai harnice 4 unități administrative (județe sau București) la colectarea deșeurilor electrice. O dată cu noul an școlar, va începe și cea de-a VII-a ediție a programului.