Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrula de Reciclare a crescut mare – suntem ”parteneri” la colectarea deșeurilor electrice, pentru firme și instituții

17 / 03 / 2016

#editia 2015-2016, #judetul Alba, #Suporterii Patrulei


Când bat la poarta diferitelor firme mici din localitatea lor, ca să le spună că trebuie să predea orice deșeu electric la reciclare, Patrulele noastre aud des: ”ei, noi suntem o firmă mică, nu avem ce…”. E  simplu să spui ”nu”. E comod și pare că te-a scăpat de o grijă. Cel puțin pentru moment… pentru că, în timp, îți dai seama că ai fi preferat ”grija” de a colecta deșeurile electrice legal și responsabil, față de problemele pe care vor începe să ți le creeze.

Din fericire, Patrulele noastre mai aud și altceva, de la managerii și antreprenorii cărora le cer ajutorul.Alba_Liceul Teoretic Petru Maior_Ocna Mures_24 feb. 2016.jpg (2) (1)

Nu practicăm ”aruncatul la gunoi”

”Chiar dacă suntem o firmă cu puțini angajați, am fost toți foarte multumiți să putem preda echipamentele colectate de noi Patrulei de Reciclare” le-a pus domnul Mircea Gatea, directorul general al Digitex, din Ocna Mureșului – județul Alba. ”Am colectat echipamentele defecte sau uzate, la care clienții firmei noastre au hotărât să renunțe. Soluția „aruncării la gunoi” nu a fost și nu este în practicile noastre, așa că, având un spațiu mai puțin utilizabil pentru alte activități, am decis să le adunăm noi, urmând să găsim o variantă pentru reciclarea lor. ”Varianta” care, iată, a apărut sub forma Patrulei de Reciclare.”

Teoretic, oriunde există aparate electrice sau baterii, există sau vor exista și deșeuri electrice. Deșeuri care, prin lege, trebuie gestionate numai prin trimiterea la reciclare. Mircea Gatea știe prea bine că ”multe dintre deșeurile electrice încorporează materiale rare și dificil de produs și care, lăsate la voia întâmplării, pot afecta pe termen lung mediul înconjurător , atât direct prin poluare, cât și indirect prin folosirea de resurse suplimentare pentru producerea materialelor de care este nevoie pentru noi echipamente.” Este datoria lui de director să știe acest lucru și să îl pună în aplicare.

Patrula – partener ”serios și credibil”

Alba_Liceul Teoretic Petru Maior_Ocna Mures_24 feb. 2016.jpg (4)Manageri cu viziune sunt cei pentru care succesul înseamnă mai mult decât cifre de afaceri, înseamnă și grija față de mediul înconjurător, și ce dăruiești comunității, și modelul de valoare pe care îl dai în domeniul tău profesional.

”Cred că firmele, indiferent de profilul fiecăreia, au nevoie și pentru această parte a activității lor de parteneri serioși si credibili, cu care să se implice în asemenea acțiuni de colectare.  Patrula de Reciclare este pentru noi, un asemenea partener. Colaborarea dintre firme și „patrulele de reciclare” de pretutindeni poate să aibă un efect benefic major” spune domnul Gatea.

Este, poate, primul Suporter care ne ridică la rangul de ”partener”. Ce înseamnă asta? Înseamnă că am crescut mari. Da, suntem, în continuare, tot copiii și tineri, în Patrula de Reciclare, dar ne-am câștigat, cu multă muncă și dăruire, reputația de a fi serioși, implicați și de încredere,

Fiecare Patrulă merită măcar un Suporter ca Digitex. Haideți să-i găsim!