Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrula de Reciclare a ajuns la Şcoala Gimnazială Pietroasele

18 / 05 / 2017

#Buzau, #editia 2016-2017, #judetul buzau, #patrula in presa


Elevii Şcolii Gimnaziale Pietroasele participă, în anul şcolar 2016-2017, la programul educaţional de protecţie a mediului „Patrula de Reciclare”.

Patrula de Reciclare face parte din programul naţional de educaţie de mediu al Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec, derulat în unităţile de învăţământ pre-universitar din ţară cu sprijinul Inspectoratelor Şcolare şi cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Programul educaţional de protecţie a mediului „Patrula de Reciclare” are ca scop creşterea gradului de informare în domeniul protecţiei mediului şi promovarea beneficiilor colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (denumite în continuare  DEE) în rândul publicului larg.

Şcolarii şi elevii s-au implicat în cadrul programului, obiectivul a fost să convingă fiecare locuitor al satului să trimită la reciclare măcar un deşeu electric, de la baterii, becuri, neoane, la frigidere, maşini de spălat, computere şi orice alte aparate electrice şi electronice vechi sau stricate. În acest context au fost derulate diverse activităţi, ateliere de creaţie, dezbateri, piese de teatru, realizare de postere, activităţi practic-gospodăreşti, confecţionare de „fluturaşi”, distribuire de fluturaşi părinţilor şi localnicilor, concursuri de desene, vizionare filme, jocuri, acţiuni de ecologizare şi crearea unui „colţ” al Patrulei în şcoală.

Prin aceste activităţi, voluntarii şi întreaga echipă de profesori ai Şcolii Gimnaziale Pietroasele implicaţi în program au încercat să depăşească frontiera şcolii, pentru a determina întreaga comunitate să adopte un comportament responsabil faţă de reciclarea deşeurilor electrice. Prin acţiunile lor, elevii au fost cei mai buni ambasadori ai mesajului ecologist, modele chiar şi pentru adulţi.

sursa: Reporter Buzoian