Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrula de Reciclare-ANFP, un parteneriat de 10

20 / 11 / 2017

#ANFP, #Bucuresti, #editia 2017-2018, #generale, #Suporterii Patrulei


Am fost, din nou, invitați la sesiunea plenară a conferinței internaționale „Inovație și calitate în Sectorul Public”, evenimentul-far organizat în fiecare an de Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Anul acesta, conferința a sărbătorit 10 ani de la lansare.

De ce ne invită ANFP la această conferință, în fiecare an? Pentru că Patrula de Reciclare reprezintă o oportunitate excelentă de consolidare a legăturii instituțiilor publice cu cetățenii și comunitățile pe care le deservesc. De asemenea, Patrula este un exemplu de proiect colaborativ emblematic pentru noțiunile de „inovație” și „performanță”.

Anul acesta, la începutul celei de-a VII-a ediții a programului Patrula de Reciclare, am prezentat funcționarilor publici schimbările benefice aproape incredibile care s-au petrecut datorită acestui program. Dacă, astăzi, oameni din sute de orașe, comune și sate, colectează selectiv deșeurile electrice, dacă, în sute de grădinițe, de școli și licee, educația pentru protejarea mediului a devenit o tradiție de ani de zile, dacă se vorbește din ce în ce mai mult despre reciclare ca fiind esențială pentru a ne salva resursele naturale este ȘI datorită Patrulei de Reciclare!

Iar, dacă Patrulele din toată țara au reușit să informeze peste 4.500.000 de oameni despre cât de important este să colectăm deșeurile electrice, iar acest efort uriaș de comunicare a dus la colectarea a peste 2.600.000 kg de deșeuri electrice, este ȘI datorită oamenilor din instituțiile administrației publice centrale și locale, care au ajutat.

ANFP ne susține de multă vreme eforturile de comunicare.  Pe parcursul anilor, am dovedit că oamenii dau viață instituțiilor, că administrația nu este un „sistem” impersonal, ci o organizație plină de oameni dornici să facă bine. Am afirmat că a fi în serviciul public înseamnă privilegiul de a putea contribui la soarta unei comunități, a unei societăți, a unei țări. Autoritatea înseamnă, mai presus de orice, responsabilitate, competență, integritate și simț al datoriei. Am atestat faptul că există o cultură a performanței în acest mediu, care se poate manifesta în colaborarea cu Patrula.

Am găsit, în auditoriul conferinței, funcționari mândri că susțin deja Patrula de Reciclare. Am întâlnit profesioniști deschiși și dornici să înceapă, în instituțiile lor, un parteneriat. Am vorbit cu consilieri care s-au interesat dacă școlile din orașul lor s-au înscris la această ediție.

Și la „Ediția Campionilor” Patrulele contează, la fel de mult ca oricând, pe Suporterii din administrația publică. Lor le oferim un ajutor de nădejde la îndeplinirea atribuțiilor legate de ecologizarea comunității și o campanie de comunicare permanentă pentru încurajarea comportamentului responsabil, la norme europene, față de protejarea mediului. Invităm funcționarii din ministere, agenții guvernamentale, primării, prefecturi, consilii județene și orice alte instituții să se alăture unuia din programele de educație de mediu cele mai ample, longevive și de impact din România.