Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

BRAȘOV. Micii ecologiști din Patrula de reciclare a Școlii Gimnaziale nr.1 au strâns peste 2.000 kg de deșeuri electrice în 6 luni

18 / 05 / 2017

#Brașov, #editia 2016-2017, #județul Brașov, #patrula in presa


Pe parcursul a 6 luni – din 14 noiembrie 2016 până aproape la jumătatea lunii mai 2017 – Patrula de Reciclare a Școlii Gimnaziale nr. 1 din Brașov a colectat atât în şcoală, cât şi prin sprijinul colaboratorilor sau suporterilor, o cantitate de DEEE-uri (deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice) care a depăşit 2.000 de kilograme, dintre care peste 120 de kilograme au reprezentat-o bateriile şi acumulatorii.

Ca agenţi ai acestui program naţional, elevii clasei I A au realizat o acţiune de informare „door to door”, în legătură cu misiunea şi obiectivele „Patrulei de Reciclare”, iar acest lucru a creat o emulaţie printre membrii comunităţii locale – vecinii, prietenii, rudele, diverse firme de construcţii sau comerciale au contribuit la colectarea unei cantităţi apreciabile de DEEE-uri.

„Din nou, aceşti micuţi inimoşi au dovedit, prin faptele lor, că îşi doresc ca mediul înconjurător să fie cât mai sănătos, astfel încât multe generaţii viitoare să se bucure de miracolul naturii ca de o adevărată şcoală pentru toţi copiii! Împreună cu părinţii şi doamna lor învăţătoare, voluntarii juniori ai clasei I A din Şcoala Gimnazială nr. 1 Braşov, lansează, din toată inima, tuturor iubitorilor de natură şi umanitate, îndemnul Patrulei de Reciclare: Alăturaţi-vă celei mai active mişcări ecologiste de tineret din România!”, ne-a transmis coordonatorul proiectului, prof. Maria Sandu.

Amintim că în urmă cu un an, pe vremea în care erau la clasa pregătitoare, juniorii, 25 la număr, sprijiniţi de suporteri din şcoală, au reușit să strângă peste 500 de kilograme de astfel de deșeuri.

sursa: mytex.ro