Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrula de reciclare: Cum scapam de aparatele si deseurile electrice si electronice?

3 / 07 / 2014

#aparate electrice stricate, #campanie ziare.com, #colectare DEEE, #cum scap de deșeurile electrice, #patrula de reciclare, #puncte de colectare RoRec, #reciclare, #TelVerde, #ziare.com


Un roman consuma, in medie, 8 baterii pe an. Raportat la populatia Romaniei, cam cate baterii credeti ca ajung la gunoi si polueaza solul sau apa pe care o bem?

Pe langa acestea, cu totii avem aparate electrice sau electrocasnice care se strica sau pe care nu le mai folosim. Aparatele care se baga in priza sau functioneaza cu baterii, inclusiv becuri sau neoane, pe care nu le mai folosesti, reprezinta deseuri electrice si electronice (DEEE). Acestea sunt mult mai toxice si mai periculoase decat deseurile menajere.

Aceste echipamente au in componenta lor elemente nocive pentru mediu si sanatatea populatiei, metale grele sau gaze periculoase, elemente care eliberate in aer, apa sau sol au efecte daunatoare, pe termen lung, asupra hranei noastre, a apei pe care o bem sau a aerului pe care il respiram.

Multi oameni depoziteaza aparate electrice nefolositoare in gospodarie, pentru ca ignora efectele negative pe care le pot avea sau nu stiu cum se pot debarasa corect de ele.

Cum scapam simplu si responsabil de toate aparatele electrice vechi sau uzate, astfel incat sa ne protejam mediul si sanatatea? TelVerde 0800 444 800 este un serviciu national, gratuit, de preluare a deseurilor electrice direct de la tine de acasa sau de la sediul firmelor ori institutiilor.

Cu un simplu apel gratuit la TelVerde 0800 444 800 poti scapa fara nici un efort de aparatele electrice si electronice grele sau voluminoase: nu trebuie sa iesi din casa, nu trebuie sa le cari sau sa le transporti.

Tot ce trebuie sa faci este sa suni la TelVerde 0800 444 800, sa faci o programare, iar o echipa a Asociatiei RoRec va veni sa le ridice intr-o zi stabilita de comun acord. Preluarea acestor deseuri este gratuita.

Citește continuarea pe ziare.com

grafic reciclare