Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrula de Reciclare ieșeană recrutează Suporteri !

2 / 04 / 2014

#2014, #casare DEEE, #câștigător, #colectare deseuri electrice si electronice, #comunicat, #firme, #iasi, #patrula de reciclare, #presă, #reciclare, #Suporterii Patrulei


Iași, 2 aprilie 2014. Firmele, instituțiile și cetățenii din județul Iași au șansa să contribuie la succesul copiilor și tinerilor  ieșeni înscriși în programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare. Cei 650 de preșcolari, elevi și dascăli din 34 de unități de învățământ (grădinițe, școli, licee) înscriși în program în județul Iași, îsi invită concetățenii să se debaraseze responsabil de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) și să devină, astfel, Suporteri ai celei mai active mișcări ecologiste de tineret din România!

Fiecare gest de protejare a mediului înconjurător este un semn al comportamentului civilizat şi educaţiei, în familie şi în şcoală!  Haideți să arătăm că suntem cetățeni europeni responsabili și o comunitate unită. Dovediți-ne că vă pasă de viitorul și visurile noastre!” le-au transmis concetățenilor lor agenții din Patrula de Reciclare a Colegiului Agricol de Industrie Alimentară ”Vasile Adamachi”membri ai Patrulei județene, care au organizat un marș în centrul orașului, cu ocazia Orei Pământului, pentru a promova un stil de viață sănătos, mișcarea zilnică, conștientizarea problemelor actuale de mediu, reducerea consumului de energie și buna gestionare a deșeurilor.

Pentru ediția 2014, Patrula de Reciclare județeană și-a propus un obiectiv ambițios: să convingă fiecare cetățean din județ să colecteze măcar 50 de grame de astfel de deșeuri!

La ediția 2013, județul Iași a reușit să fie printre primele 10 județe în ceea ce privește cantitatea deșeurilor electrice colectate datorită Patrulei de Reciclare. Sperăm ca și la această ediție Patrula să se bucure de sprijinul concetățenilor și, până la 15 mai 2014, să colectăm și să trimitem spre reciclare 36.178 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice, în județul IașiDacă va reuși să colecteze această cantitate de deșeuri electrice, Patrula județeană va aduce un premiu național în Iași – o Zi de evenimente publice dedicată tuturor agenților, profesorilor coordonatori și Suporterilor lor din județ” spune Alexandra Arnăutu, managerul proiectului din partea Asociației Române pentru Reciclare RoRec.

Fiecare cetățean, dar mai ales firmele și instituțiile pot deveni Suporteri ai Patrulei de Reciclare, predând spre reciclare electrice nefolositoare: aparatele mici, bateriile, becurile și neoanele pot fi duse la containerele speciale din unitățile de învățământ participante în program.

Oricine poate scăpa și de deșeurile electrice mari din gospodării, birouri sau depozite, programând preluarea gratuită a acestora la TelVerde 0800 444 800 – apel gratuit din toate rețelele de telefonie. Fiecare kilogram de deșeuri colectat de la populație sau de la agenții economici crește șansele tinerilor agenti de a primi recunoaștere națională, dar, mai ales, le dovedește că cei din jur sunt receptivi la eforturile lor.

Pentru prima oară, în România, colectarea deseurilor electrice devine, dincolo de o obligație legală sau un act de responsabilitate față de mediu, un gest de solidaritate cu copiii și dascălii care stimulează obiceiurile bune față de natură și respectarea standardelor europene în țara noastră.

P.S. Aflați experiențele Suporterilor care au venit deja în sprijinul Patrulei!