Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Patrula de Reciclare la Urban Talks, Cluj Innovation Days 2018

5 / 06 / 2018

#editia 2017-2018, #editoriale, #eveniment, #generale, #județul Cluj, #parteneriat


A doua ediție a Urban Talks a avut loc în cadrul Cluj Innovation Days 2018. La fel ca ediția de anul trecut de la Timișoara, evenimentul a adus în prim-plan idei, soluții și proiecte despre dezvoltarea urbană integrată, inteligentă și sustenabilă. 

Ca reprezentant al programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare, Andreea Idriceanu Calev, Communication Manager al RoRec, a vorbit despre magnitudinea unei probleme cu care se confruntă omenirea: cantitatea imensă de deșeuri electronice care sufocă planeta, pe măsură ce devenim din ce în ce mai dependenți de gadget-uri și diverse aparate pe care le instalăm în case și pe care le schimbăm o dată la câțiva ani, aruncându-le pe celelalte fără să ne gândim ce se întâmplă cu ele.

La Urban Talks au luat cuvântul și alți specialiști de prestigiu.

În prima parte a conferinței, Cornelia Dincă (fondator Sustainable Amsterdam)Saskia Beer (fondator al TransformCity)Vitor Pereira (Co-fondator & Director la ZOOM Smart Cities) și Daniel Homorodean (CEO al Arxia și membru al Cluj IT Cluster), au abordat conceptele de Mobilitate și Orașele Viitorului cu exemple de bune practici și proiecte inovatoare prin care anumite orașe au devenit inteligente și mai prietenoase cu cetățenii lor.

În cea de-a doua parte a conferinței, discuțiile s-au axat pe Sustenabilitate și Educație. Aici, alături de Andreea Idriceanu, au venit în fața publicului: Oana Giurgiu, (director executiv al Festivalului Internațional de Film Transilvania), Radu Ticiu (CEO al Timișoara Startup Hub și fondator al CoderDojo), Adrian Pica (Product Manager al Telenav, consultant și start-up mentor), Mihai Paduroiu și Tudor Ionescu (CBRE). 

Aflați care au fost cele mai interesante idei discutate, chiar dacă nu ați fost acolo, din articolul scris de Anca Alexe.