Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Şcoala Gimnazială ,,Iorgu Iordan“ din Tecuci este singura şcoală înscrisă în proiectul Patrula de Reciclare

9 / 02 / 2017

#Judetul Galati, #patrula de reciclare, #patrula de reciclare Tecuci, #patrula in presa


Patrula de Reciclare este programul de educaţie de mediu al Asociaţiei Române pentru Reciclare – RoRec, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi cu avizul Ministerului Educaţiei Nationale. Programul se desfăşoară în unităţile de învăţământ preuniversitar din Bucureşti şi din ţară, cu sprijinul inspectoratelor şcolare locale.

La nivelul municipiului Tecuci, singura şcoală înscrisă în acest proiect este Şcoala Gimnazială ,,Iorgu Iordan“, patrula de la nivelul acestei şcoli fiind alcătuită din 25 de elevi din clasa a III-a A, coordonatorul patrulei fiind prof. înv. primar Doina Ursu.

Care este misiunea acestei patrule?

Cu ajutorul materialelor educative puse la dispoziţia lor de Asociaţia RoRec, elevii înţeleg potenţialul de poluare al deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), conştientizează faptul că reducerea acestui risc depinde de fiecare dintre noi şi devin ambasadorii acestui mesaj ecologic în comunităţile lor. Pe parcursul anului şcolar, ei iniţiază pe plan local activităţi creative şi de informare prin care îşi mobilizează comunităţile să colecteze responsabil deşeurile de echipamente electrice şi electronice, pentru a reduce poluarea şi pentru a respecta obiectivele cantitative de colectare impuse de normele europene – 4 kg DEEE/ locuitor anual.

Dorim să facem cunoscut faptul că oricine doreşte să sprijine patrula în îndeplinirea misiunii, o poate face, devenind astfel Suporter al patrulei. Este nevoie doar să dorească  şi să ne contacteze. Vă aşteptăm!

Prof. Doina Ursu, coordonator

sursa: Tecuceni.ro