Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Peste 800 kg DEEE de la un Suporter al Patrulei, nou record în București!

14 / 02 / 2014

#Agerpres, #Bucuresti, #Suporterii Patrulei


Primii Suporteri pun umărul la succesul Patrulei! Partenerii noștri media, Agenția Națională de Știri AGERPRES, primul Suporter al Patrulei, se pare că ne-au purtat noroc!

Patrula de Reciclare bucureșteană înregistrează un nou succes notabil – doamna profesor Ștefania Dobrin și agenții ei de la Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice ”Ioan N.Socolescu” au convins compania Medicarom Group să predea la reciclare peste 800 kg de DEEE, în contul Patrulei din capitală!

Este, până în momentul de față, cea mai mare cantitate colectată în București de la o singură companie, de la lansarea proiectului Suporterii Patrulei de Reciclare.Suntem fericiți că putem adăuga această cantitate de deșeuri colectate la ”portofoliul” nostru comun, al tuturor Patrulelor din București. Organizațiile influențează mult nivelul colectării și reciclării DEEE în România. Noi vrem să-i ajutăm să-l influențeze… în bine. Cu fiecare companie care devine Suporter și începe să colecteze selectiv DEEE alături de noi, știm că am făcut încă un pas mare către acest țel pe termen lung dar și către obiectivul de a contribui la colectarea a 50g DEEE locuitor al Municipiului București până la finalul ediției, la 15 mai.” ne-a spus doamna Dobrin, profesorul coordonator al Patrulei de la Colegiul ”Ioan N. Socolescu”.

Elevii și profesorii activi în program au arătat oamenilor că ”se poate” să respectăm mediul și să colectăm DEEE la cele mai înalte standarde europene. Medicarom Group dovedește comunității de afaceri că ”se poate” să susții tinerii din comunitate printr-un gest simplu – casarea deșeurilor electrice din gestiune. Compania contribuie, de 20 de ani, la creșterea calității serviciilor medicale din România, furnizând echipamente de înaltă performanță și promovând tehnici inovatoare în domeniu. În final, activitatea lor ne ajută să fim mai… sănătoși. Dar oamenii nu pot fi sănătoși într-un mediu poluat sau păstrând lângă ei deșeuri toxice. Oricui îi pasă de sănătate, trebuie să îi pese și de mediu.

Prin acest gest, vrem să încurajăm elevii, dovedindu-le ca implicarea lor în comunitate și initiațivele lor pot produce cu adevărat efectul la care speră, că pot contribui concret la ecologizarea orașului lor. În plus, cred că este important ca noi, companiile private, să susținem practica voluntariatului în rândul profesorilor și elevilor, un exercițiu care formează conștiința civică” spune Ionel Volintiru, director general Medicarom.

Așadar proiectul Suporterii Patrulei de Reciclare se definește drept o oportunitate de responsabilitate socială corporativă pentru toate firmele din București, din orice domeniu de activitate, responsabile față de comunitatea în care activează!

Așadar, cine depășește acest prim record al Suporterilor Patrulei bucureștene? Din ce în ce mai multe firme și instituții locale încep să se mobilizeze pentru ca județul lor să aibă șanse la premiul național al ediției 2013-2014. Dar, despre ceilalți, în curând…