Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Premiantii s-au serbat cu „D.I.N.A.M.I.T.A”!

8 / 10 / 2014

#ele.ro, #județul Covasna, #judetul sibiu, #județul Vâlcea, #los hermanos dinamita, #premiu național, #ziua patrulei de reciclare


Ce au in comun Natura Parc Chichis, Stadionul Stejarul din Vladesti si cele doua Shopping City din Sibiu si Oradea? Suntlocurile unde patru echipe judetene si-au sarbatorit victoria, dupa un an de munca, proiecte si actiuni de mobilizare a comunitatilor lor. „Echipe” intr-o definitie noua, pentru ca, desi au realizat, impreuna, o performanta surprizatoare, „co-echipierii” din fiecare judet s-au intalnit fata in fata pentru prima oara abia la petrecere.

Covasnenii s-au adunat la Natura Parc Chichis, valcenii, pe stadionul din Vladesti, iar sibienii s-au distrat la mall – Shopping City. Toate evenimentele au inceput la 11 dimineata, momentul cand elevii si profesorii din respectivele Patrule de Reciclare judetene s-au adunat si s-au cunoscut „pe viu”. „Voi sunteti cei care ati scris poezia cu … „, „Cum ati reusit sa strangeti atatea DEEE-uri la actiunea din…” „Ne-au placut pozele voastre de pe Facebook” sunt franturi de conversatii emotionate intre agentii Patrulelor din gradinitele, scolile si liceele care au participat la editia 2013-2014 a programului national de educatie de mediu Patrula de Reciclare din cele 4 judete castigatoare pe tara: Covasna, Sibiu, Valcea, Bihor.

Patru-la

Anul acesta nu a parut o coincidenta faptul ca „Patrula” contine „patru”. 4 sunt judetele unde Patrula de Reciclare, – aproape doua mii de copii si elevi din orase, comune si sate, impreuna cu profesorii lor au reusit sa-si convinga concetatenii sa trimita la reciclare o cantitate de peste 50g de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE)/locuitor, din noiembrie 2013 pana in august 2014!

Acesta a fost obiectivul Patrulelor judetene, ca sa devina castigatori nationali! Nu a fost usor, indeplinirea misiunii a presupus un efort de informare, de creativitate si mobilizare a oamenilor- caruia si dascalii, si tinerii agenti i-au dedicat zeci de ore de voluntariat.

Ce-i drept, fara Suporteri nu ar fi reusit. Citește tot articolul pe ele.ro

IMG_0417