Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Premii câştigate cu acţiuni de reciclare

22 / 06 / 2017

#editia 2016-2017, #judetul Botosani, #patrula in presa, #premianti patrula de reciclare


Tinerii şi copiii devin o forţă tot mai activă în protejarea mediului în România, au anunţat reprezentanţii Asociaţiei RoRec, organizatorii programului naţional de educaţie de mediu „Patrula de reciclare”. Cu prilejul celei de a șasea ediţii au fost premiate 94 de echipe de preşcolari şi elevi din toată ţara. 12 Patrule din Bucureşti şi câte două Patrule din fiecare judeţ câştigă premiile locale ale ediţiei, pe 2 categorii: „Cea mai activă Patrulă” şi „Cea mai mare cantitate de baterii colectată”. Echipele câştigătoare la a doua categorie au strâns şi au trimis la reciclare peste 2.000 kg de baterii uzate, adică aproximativ 70.000 de bucăţi de baterii.

La Botoşani, câştigătorul premiului „Cea mai activă patrulă” a fost desemnat Liceul „Regina Maria Dorohoi”, profesor coordonator Aurica Borşan. Şcoala 7 Botoşani, profesor coordonator Georgeta Oniciuc, a primit premiul pentru cea mai mare cantitate de baterii colectată.
„Unele dintre Patrulele desemnate ca fiind «Cele mai active» pe plan local au realizat între 40 şi 50 de activităţi de informare şi mobilizare a şcolii şi comunităţii, în perioada 15 noiembrie 2016-15 mai 2017. A trebuit să modificăm platforma online de raportare ca să cuprindem toate proiectele organizate. Datorită acestor performanţe, programul a fost menţionat în plenul conferinţei internaţionale WEEEForum, de la Malta, în luna aprilie, drept un adevărat exemplu în educaţia de mediu, la nivel european” spune Andreea Idriceanu, managerul de comunicare al Asociaţiei RoRec.
Cele 94 de echipe câştigătoare au şansa de a-şi alege premiile, care pot consta în materiale didactice, echipamente IT, rechizite, necesar de birotică sau excursii.

Sursa: Monitorul Botosani