Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Premiu pentru Patrula de reciclare de la Școala Gimnazială Borlești, Structura ”Ștefan cel Mare” Mastacăn

12 / 06 / 2017

#câștigători, #Cea mai activa Patrula, #editia 2016-2017, #județul neamț


Premiul pentru Cea mai activă Patrulă la nivel local-județean este câștigat de Patrula de reciclare de la Școala Gimnazială Borlești, Structura ”Ștefan cel Mare” Mastacăn, coordonată de profesor pentru învățământul primar, Diaconu Cristina

Asociația RoRec va oferi acest premiu în județul Neamț Patrulei de reciclare de la Școala Borlești, constând în decontarea achiziționării de materiale pentru dotarea școlii/ a clasei sau cheltuieli pentru o excursie cu tematică ecologică în valoare de 250 de euro.

Întorcând-ne în timp, mai precis în luna octombrie 2016, ne amintim cu drag cum a început povestea micilor noștri agenți ai Patrulei. În urma înscrierii la acest program național de informare și reciclare, ne-am pus serios pe treabă, gândindu-ne la modalitățile în care ne puteam începe misiunea, cum am fi putut să convingem oamenii că deșeurile electrice deteriorate, bateriile consumate și becurile au un potențial de poluare foarte mare, păstrându-le în jurul nostru, aruncându-le la gunoi sau dându-le foc. Soluția cea mai bună rămâne cea a colectării responsabile și selective a acestor deșeuri, prin cadrul acestor patrule.

Inimoasele albinuțe ale clasei pregătitoare, agenții Patrulei sunt atrași de activitățile ecologice și de modul în care pot să schimbe ceva în atitudinea celor din jurul lor în ceea ce privește salvarea planetei noastre și vrem să le formăm o gândire corectă față de mediu, față de sănătatea acestuia și a noastră, a tuturor.

Astfel, împreună cu părinții elevilor, primii noștri Suporteri și cei mai importanți, am stabilit locurile unde am putea merge și promova acest program de reciclare de DEEE (deșeurile de echipamente electrice și electronice). Am început cu colegii din școală, apoi am mers în comună, la Primăria Borlești, unde ne-am bucurat de interesul și sprijinul d-lui primar, Vali Puică și al celorlalți angajați care s-au mobilizat și au colectat aparate electrice și electronice uzate. Mai apoi am fost la Oficiul Poștal, la Dispensarul Uman Borlești, la Bancă, iar în săptămânile care au urmat, am făcut cunoscută misiunea noastră la Casa Corpului Didactic Neamț, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, la Protopopiatul Piatra-Neamț, la ISU Petrodava, sperând ca toate aceste instituții să devină Suporterii noștri, adică să contribuie la reciclarea corectă a aparaturilor electrice și electronice vechi, a becurilor și bateriilor uzate, prin apelarea gratuită a nr. 0800444800 pentru ridicarea de la domiciliu a acestora. În urma sprijinului primit de la părinți, angajați ai diverselor instituții am colectat și la școală cantități semnificative de DEEE, care au fost ridicate de reprezentanții locali.

De asemenea împreună cu elevii am realizat un calendar al celor mai importante zile dedicate protecției mediului, realizând diverse activități de Ziua Internațională a Munților, Ziua Internațională a Eficienței Energetice, Ziua Verificării Bateriilor, Ziua Pământului, Luna Pădurii, în care am sădit pomi în livada și grădina școlii.
Suntem o echipă modestă, putem spune, însă trăirea și însuflețirea pe care le punem mereu în tot ceea ce vrem să realizăm, eu și elevii mei, înnobilează lucrurile mărunte pe care le facem. Sunt mândră de Patrula pe care am coordonat-o, de agenții mei- albinuțele clasei pregătitoare- cărora le mulțumesc și cred că merită pe deplin acest premiu ca semn al recunoștinței pentru munca, eforturile și dăruirea lor în tot ceea înfăptuim. Mulțumesc de asemenea părinților, d-lui director Pătrunjel Ionel care ne-a sprijinit misiunea, Suporterilor amintiți mai sus, reprezentanților locali, Ioniță Adriana și Ciurea Ioana, reprezentantului RoRec pentru premiul minunat și nu în ultimul rând, Bunului Dumnezeu, căruia îi dăm slavă pentru toate.

Închei cu rugămintea de a ne responsabiliza cu toții și de a fi mai atenți la micile amănunte ale vieții noastre, de a privi în interiorul nostru și de a sădi acolo frumos și bine pentru toată lumea, sperând la un viitor mai bun pentru aceste vlăstare inocente care cresc sub ochii noștri! Vă mulțumesc!

sursa: Ziarpiatraneamt.ro