Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Presa locală despre Patrula de Reciclare. Grădinița „Curcubeul Copiilor” în Aradon.ro

18 / 06 / 2020

#generale, #judetul arad, #Patrula de Reciclare in presa


Presa locală scrie despre activitatea echipelor din țară. Arad online dedică un articol Patrulei de la Grădinița P.P. „Curcubeul Copiilor”, din Arad, coordonată de prof. Alina Sântejudeanu.

Grădinița P.P. „Curcubeul Copiilor” din municipiu s-a înscris într-un program național de educație de mediu, desfășurat de Asociația Volens, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad. „Patrula de reciclare”, proiect ce a fost coordonat la nivel de grădiniță de către prof. Alina Sântejudeanu, a avut ca scop educarea celor mici cu privire la colectarea și selectarea deșeurilor electrice reciclabile. În cadrul proiectului s-au adunat deșeuri electrice care, aruncate la întâmplare, fac rău mediului: computere, baterii, becuri etc. Copiii și părinții deopotrivă au fost foarte atenți și încântați de această acțiune, dar și de importanța ei, ajutând astfel să se colecteze cât mai multe materiale reciclabile.

Întrebată fiind care este argumentul care a împins-o pe doamna profesor Alina Sântejudeanu să demareze acest proiect, a spus că „cea mai importantă motivație pe care o putem noi avea este viitorul copiilor noștri. Tot ce ne dorim este să lăsăm în urma noastră o țară mai curată, cu viitori cetățeni responsabili, educați. Și îndrăznesc să merg mai departe cu visul: nu este suficientă selectarea, colectarea, mai importantă este conștientizarea consumului rațional, economic. Dacă începem de la această vârstă fragedă să sădim sămânța așa cum trebuie, avem o mică șansă la supraviețuirea planetei”.