Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Presa locală: Elevii din Târgu Mureș – revelații despre plastic

9 / 12 / 2021

#2021, #generale, #interviuri, #judetul mures, #Patrula de Reciclare in presa, #profesori coordonatori, #profesori premiati


”Plasticul dăunează. În România nu sunt destule amenzi sau reguli. Din acest proiect eu am învățat lucruri pe care nici părinții mei nu le știau, am fost foarte impresionata și uimită. Am învățat că nu trebuie să folosim plastic în exces, trebuie să fim atenți ce cumpărăm, să căutăm semnul reciclării” spune Alisia Cozma, elevă la Gimnaziul ”Alexandru Ioan Cuza” din Târgu Mureș.

Alisia este unul dintre elevii-voluntari înscriși în echipa coordonată de prof. Carla Pădurean. Patrula doamnei prof. Pădurean s-a remarcat la concursul național „Fă ceva bun, mai puțin plastic de acum!” și nu doar în cadrul programului. Au făcut o treabă atât de bună încât și presa locală – ziarul „Zi de Zi” a scris despre ei.

Consider că este o temă actuală, interesantă, necesară pentru copii și nu numai, este o temă de interes global. Aici, la noi în clasă, nu avem teme sau teste, noi avem provocări sau misiuni pe care le parcurgem cu interes, astfel provocarea noastră la sfârșit de toamnă este acest proiect atractiv. ”Am prezentat informații de pe site www.patruladereciclare.ro, despre istoria plasticului, avantajele, pericolele folosirii abuzive, cum putem reduce cantitatea de plastic, ce obiceiuri bune putem adopta fiecare dintre noi. După fiecare oră, elevii au avut misiunea de a rezolva fișe de lucru și de a desena postere cu mesaje pro reciclare.

Carla Pădurean, Profesor Coordonator al Patrulei de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Târgu Mureș

Metoda dnei Pădurean a avut mare succes în rândul elevilor, ale căror mărturii dovedesc că s-au implicat cu interes și chiar și-au însușit subiectul.

Proiectul mi se pare foarte creativ. M-au impresionat informațiile despre semnele cu cifrele care ne arată dacă produsele sunt reciclabile. Am aflat cât durează descompunerea scutecelor aruncate la goi, durează extrem de mult, sute de ani. Mi s-a părut foarte tare atunci când am aflat cum se produce plasticul.

Cezara Pașcan, elev voluntar în Patrula de Reciclare

Citiți în articolul din Zi de Zi ce au mai descoperit elevii din Patrula dnei Carla Pădurean.