Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Nou Suporter de frunte al Patrulei de Reciclare din Mânăstirea

11 / 02 / 2016

#editia 2015-2016, #județul Călărași, #Suporterii Patrulei


Agenți ai Patrulei de Reciclare de la Liceul Tehnologic Matei Basarab, împreună cu profesorul lor coordonator, doamna Ioana Mladin, au luat cu asalt primăria comunei Mânăstirea (județul Călărași). Au ajuns până în biroul Primarului, domnul Marian Iancu, și nu s-au lăsat până când nu i-au obținut ajutorul.
Două eleve curajoase, agentele Patrulei Alexandra Iancu și Ancuța Stângaciu, au declarat cu aplomb că au de gând să informeze ”colegi, părinți, profesori și membri ai comunității locale în legătură cu problemele de mediu pe care le generează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE)” și că au nevoie de sprijinul domnului primar pentru ”a convinge cât mai mulți membri ai comunității locale să îi ajute în colectarea selectivă a acestor deșeuri, din gospodării sau de la locurile de muncă.”

”Împreună vom reuși” Liceul Tehnologic Matei Basarab Manastirea judet Calarasi

Patrula liceului are și reușitele care să îi justifice ”îndrăzneala” – în trei ani de eforturi serioase, au convins oamenii, firmele și instituțiile din comuna lor să scape de aparatele electrice vechi și defecte în singurul fel responsabil și legal – trimițându-le la reciclare. Disciplina și hotărârea de a face ceva bun pentru comunitatea lor le-a câștigat încrederea celor mari și aprecierea organizatorilor programului de educație – Asociația RoRec, care i-a recompensat cu două premii.

”Ne dorim foarte mult să acceptați să fiți Suporter al Patrulei de Reciclare, deoarece aveți posibilitatea de a atrage alături de dumneavoatră și alți parteneri care să susțină eforturile noastre pentru a colecta o cantitate mare de DEEE. Vă propunem să realizăm împreună diferite activități și să ne ajutați și la mediatizarea acestora. Una din inițiativele noastre se numește ”Împreună vom reuși” și are ca scop conștientizarea problemelor de mediu pe care le agravează deșeurile electrice. Vă rugăm să fiți alături de noi pentru că numai împreună vom reuși să fim iar câștigători”, i-au spus domnului primar agentele Patrulei.

Liceul Tehnologic Matei Basarab Manastirea judet Calarasi5 reguli de aur ca să reușești

Inițiativa lor exemplifică cele 5 reguli ale succesului pe care le-au descoperit și aplicat:

  1. Identifică-i pe toți cei care te pot ajuta
  2. Comunică direct cu ei, preferabil față în față
  3. Explică foarte clar ce ai nevoie și ce le propui
  4. Obține un angajament la fel de clar
  5. Urmărește îndeplinirea lui.

Deși tinerii știu deja că munca lor își arată roadele pe termen lung, măcar de data aceasta succesul nu s-a lăsat așteptat. ”În cadrul mediului de afaceri în care îmi desfășor activitatea am să fac cunoscut proiectul. Vă asigur de sprijinul și colaborarea mea!”, le-a spus, pe loc, primarul Mugurel Iancu.

Se spune că o comunitate funcționează bine acolo unde autoritatea întâlnește leadership-ul. La Mânăstirea, în județul Călărași, Patrula a obținut o nouă dovadă că solidaritatea între administrația publică și proiectul pentru mediu al tinerilor salvează comunitatea de mii de kilograme de deșeuri electrice dăunătoare dar, mai ales, produce o schimbare benefică de atitudini și comportamente față de colectarea selectivă – o investiție în viitorul generației care luptă pentru asta.

Toți primarii sunt invitați să devină Suporteri ai Patrulelor de Reciclare locale și să arate comunităților lor că liderii conduc prin exemplul personal.