Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Primii 7… Magnifici

19 / 03 / 2018

#actiuni saptamanale, #Bucuresti, #editia 2017-2018, #generale


Vineri, 16 martie. La Școala Gimnazială nr.86, elevii fac cu schimbul: „unii sunt la cursuri, ceilalți la acțiunea Patrulei, alternativ” comunică reprezentantul echipei de program prezent la fața locului.  

În cele 3 școli bucureștene care au dat startul acțiunilor săptămânale de mobilizare la colectarea deșeurilor electrice – nr. 88, 80 și 86, a fost o zi mai „specială” – pe lângă caiete și ghiozdane, mulți elevi au venit și cu baterii consumate, becuri arse și alte aparate electrice mici, stricate: telefoane mobile, casetofoane, fiare de călcat, laptopuri. Câțiva copii au venit și cu părinții, pentru că sunt mândri, și unii, și ceilalți, să aducă deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) la punctul de colectare din școală.

E contribuția lor la „palmaresul” echipei, în programul național de educație de mediu. E și un exemplu de comportament ecologic pe care sunt bucuroși să-l dea vecinilor și colegilor.

Sâmbătă, pe 17 martie, se venea la școală, dar nu pentru învățat, ci pentru colectat, la grădinițele nr. 3 și 216, la Școala Gimnazială nr. 195 și la Liceul Teoretic Decebal.

Am pus fluturașul primit pe frigider, să nu uit să vin cu aparatul” spune, amuzat, un deponent, în timp ce doi elevi își golesc în container punguța cu baterii consumate. Una câte una, cu seriozitate, încercând, parcă, să calculeze câte resurse natural salvează, cu fiecare baterie trimisă la reciclare.

În săptămâna de dinainte, agenții Patrulei de la Școala 195, elevi în clasa a II-a, au colindat toate clasele ca să le comunice colegilor inițiativa și să le spună cum stă treaba cu deșeurile electrice. S-au impus și în fața celor mari, pentru că s-au pregătit temeinic să le explice că, „orice baterie uzată și orice aparat electric aruncate și nereciclate vor polua mediul înconjurător pentru sute de ani.”

Programul de week-end al bucureștenilor va include de acum și până în luna mai, debarasarea de Reciclenii din casă sau de la locul de muncă – aparatele electrice, electronice și electrocasnice pe care nu le mai folosesc. Alte școli, precum și firmele și instituțiile din apropiere, sunt invitate, de asemenea, să scape de DEEE în beneficiul copiilor din program, deoarece, așa cum spune doamna Mioara Cilibiu, reprezentantul Companiei de Librării București (CLB – unul din cei mai mari Suporteri ai echipei bucureștene): „Trebuie să contribuim la succesul voluntarilor înscriși și să susținem acest proiect important de educație de mediu și pentru că dorim să trăim într-o adevărată capitală europeană.” 

Am luat startul, haideți să terminăm cursa cu un nou record. Anul acesta trebuie să atingem 3.000.000kg DEEE colectate în cadrul programului Patrula de Reciclare, din 2011, în România.

Următoarele acțiuni din București:

Vineri 23 martie, între orele 12.00 -17.00:
Liceul Teoretic Bilingv „Ita Wegman” – Str. Dimitrie Pompei nr. 1
Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” –  Str. Tudor Arghezi nr. 46-50
Școala Gimnazială „Petre Ghelmez” – Str. Pescărușului nr. 124
Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” –  Bd. Basarabia nr. 47
Școala Gimnazială „Leonardo da Vinci” – Str. Gheorghe Petrașcu nr. 55
Liceul Tehnologic Special nr. 3 – Str. Austrului nr. 37
Școala Gimnazială nr. 307 – Str. Luncșoara, nr. 17

Sâmbătă 24 martie, între orele 10.00 – 14.00:
Școala Gimnazială „Grigore Ghica Voievod” – Bd. Lăptari Tei nr. 23
Școala Gimnazială nr.49 – Str. Vatra Luminoasă nr. 99
Școala Gimnazială „Maica Domnului” – Str. Ion Maiorescu nr. 32
Școala Gimnazială nr. 85 „Vasile Bunescu” – Str. Locotenent Constantin Zlătescu nr. 7a