Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Principele Charles al Marii Britanii: „Pădurea tropicală valorează mai mult vie decât moartă”

7 / 09 / 2017

#editia 2016-2017, #generale, #Ora Patrulei de Reciclare


„Casa” noastră e mai mult decât locuința sau curtea proprie. E mai mult decât satul, strada sau chiar orașul în care locuim. Casa noastră este întreaga Planetă. Știți că putem simți efectele unei catastrofe ecologice chiar dacă s-a întâmplat la celălalt capăt al lumii? Știți că depindem de resurse naturale aflate pe alte continente? Știți că poluarea nu cunoaște frontiere?

Natura, ca sistem global viu, ne leagă pe toți – oameni, plante, animale, metropole și habitate naturale deopotrivă. Oriunde se distruge ceva din natură, este o pierdere ireparabilă pentru fiecare om de pe Pământ. De aceea, la fiecare din emisiunile Ora Patrulei de Reciclare de la Radio GOLD FM, am vorbit despre campanii internaționale celebre, inițiate de mari personalități, pentru salvarea mediului înconjurător.

Alteța Sa Regală Principele Charles al Marii Britanii, este inițiatorul “The Prince’s Rainforests Project” prin care militează pentru pentru oprirea distrugerii pădurilor tropicale și combaterea schimbării climei.

Distrugerea și degradarea pădurilor tropicale este unul din primele trei motive pentru care emisiile de carbon se răspândesc la nivel mondial și ne poluează masiv aerul.

“The Prince’s Rainforests Project” are ca scop să ajute comunitatea mondială să recunoască valoarea pe care o are pădurea tropicală și de a proteja acest ecosystem vital pentru toate creaturile planetei.

Așa cum a afirmat Alteța Sa Regală într-un discurs ținut în cadrul Parlamentului European de la Bruxelles: „Simplu spus, trebuie să facem ca pădurile tropicale să valoreze mai mult vii decât moarte.

Proiectul a angajat în această problemă națiuni, guverne, afaceri și organizații nonguvernamentale, totul pentru a se găsi soluțiile stopării defrișărilor.

În filmul campaniei apar Principii Harry și William ai Marii Britanii, Dalai Lama, actorii Daniel Craig, Harrison Ford și Robin Williams, fotbalistul Pelé sau cântăreața Joss Stone. Principele de Wales spune în clip: ”Trebuie să acționăm acum! Generațiile viitoare depind de acest lucru!