Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

ASR Principesa Maria: „Patrula de Reciclare face cinste României, la EU Green Week”

15 / 05 / 2019

#actiuni saptamanale, #comunicat presa, #editia 2018-2019, #EU Green Week 2019, #generale, #Înaltul Patronaj al Principesei Maria


Alteța Sa Regală Principesa Maria a României transmite un mesaj de susținere a echipelor din Patrula de Reciclare care participă la EU Green Week (Săptămâna Verde în UE). Zeci de grădinițe, școli și licee din București s-au înscris în EU Green Week 2019 și organizează acțiuni de conștientizare și mobilizare la colectarea deșeurilor electrice.

EU Green Week se desfășoară între 13 și 17 mai 2019. La inițiativa Comisiei Europene, autorități, comunități locale, ONG-uri din toate statele membre propun numeroase evenimente pe tema aplicării legislației privind protecția mediului. Uniunea Europeană are unele dintre cele mai ambițioase reguli și politici de mediu din lume, create pentru a îmbunătăți calitatea apei și a aerului, pentru a proteja natura și pentru a încuraja reciclarea. Totuși, implementarea corespunzătoare a acestora rămâne un motiv de îngrijorare major pentru societate. De aceea EU Green Week aduce sub reflector implementarea lor.

Patrula de Reciclare și-a propus să demonstreze că școlile, tinerii și dascălii pot contribui la respectarea normelor europene în ceea ce privește colectarea deșeurilor electrice, în România.

Succesul lor depinde de implicarea noastră, a tuturor

Alteța Sa Regală Principesa Maria, care a acordat Înaltul Patronaj Patrulei de Reciclare încă din anul 2015, a declarat:

Pentru copiii și profesorii din program, participarea la EU Green Week este încă o oportunitate de a demonstra că avem motive să fim mândri de ei. Succesul lor depinde de implicarea noastră, a tuturor.

Prin performanțele sale dovedite pe parcursul a 8 ediții, Patrula de Reciclare face cinste României, atunci când vorbim despre educația de mediu, la nivel european.

Tinerii și profesorii din Patrula de Reciclare sunt un motor al schimbărilor pozitive. Ei învață cu entuziasm ce înseamnă să fii un cetățean responsabil față de natură. Ei abordează, plini de curaj, adulții, ba chiar și autoritățile și instituțiile din comunitățile lor. Ei ne ajută să conștientizăm și să adoptăm standardele europene create pentru o viață mai bună.

Valorile europene sunt reperul nostru, încă de la jumătatea secolului XIX. Astăzi, le trăim ca stat membru al UE. Ne dorim în continuare să fim apreciați pentru creativitatea noastră, pentru tradițiile noastre, pentru natura noastră.

La EU Green Week, zeci de școli din București au pregătit evenimente de încurajare a colectării selective a deșeurilor electrice pentru ca orașul lor să fie mai curat și mai modern. Trebuie doar să răspundem, să ne implicăm.

Am toată încrederea în puterea tinerilor de a ne inspira și în puterea noastră de a crea viitorul pe care ei îl merită.

Vă invit să susțineți acțiunile Patrulei de Reciclare în cadrul EU Green Week.”

Bucureștenii află despre EU Green Week datorită Patrulei

Patrula de Reciclare a adus EU Green Week în atenția bucureștenilor – cei mai mulți dintre participanți au aflat despre inițiativa europeană cu acest prilej. Până în prezent, peste 20 de grădinițe, școli și licee din București au organizat acțiuni de promovare a colectării responsabile a deșeurilor electrice.

Pe 17 și 24 mai vor avea loc următoarele acțiuni, când grădinițe, școli și licee își vor deschide porțile pentru locuitorii, firmele și instituțiile care doresc să dea un exemplu de comportament civic și ecologic, colectând deșeuri electrice. Aparatele pot fi aduse la școlile organizatoare, în zilele acțiunilor, sau preluate gratuit, direct de la domiciliu sau sediu, prin apel la TelVerde 0800 444 800 sau completând formularul de comandă online.

Aflați școlile care vă așteaptă, pe site și Facebook.