Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Principesa Maria a României a întâlnit copiii și profesorii ieșeni premiați în Patrula de Reciclare!

13 / 01 / 2016

#editia 2015-2016, #Înaltul Patronaj al Principesei Maria, #județul Iași


Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a întâlnit pentru prima oară Patrulele de Reciclare ieșene premiate pe plan local la ediția 2014-2015 a programului național de educație de mediu: Patrula Școlii gimnaziale ”Titu Maiorescu”, coordonată de doamna Marlena Dabija – premiul pentru ”Cea mai mare cantitate de baterii colectată în județul Iași” și Patrula Școlii gimnaziale Glodenii Gândului, coordonată de doamna Cristina Simion – premiul pentru ”Cea mai activă Patrulă din județ”.    ASR Principesa Maria la Patrulele premiate din jud Iasi_ian2016 (7)

 

Întâlnirea cu ambele echipe a avut loc marți, 12 ianuarie 2016, la Școala gimnazială ”Titu Maiorescu”.

Principesa Maria i-a felicitat pe elevii și profesorii voluntari, declarând: ”Sunt bucuroasă să fiu aici, cu voi. Sunt mândră de reușitele voastre. Tot ceea ce facem pentru natură facem pentru noi înșine.  Voi faceți față cu succes acestei provocări și, de aceea, am încredere că puteți reuși orice vă propuneți. Perseverența este extrem de importantă, de aceea trebuie să continuați performanțele în Patrula de Reciclare!

Agenții au fost onorați și emoționați de prezența Principesei Maria și au avut surpriza ca la eveniment să participe și domnul Mihai Chirică, primarul municipiului Iași și reprezentanți ai unor parteneri și Suporteri importanți ai patrulei ieșene: Inspectoratul Școlar a fost reprezentat de Inspectorul General Școlar – doamna Camelia Gavrilă și inspectorul pentru proiecte educaționale – doamna Alla Apopei, Comisariatul Iași al Gărzii de Mediu de domnul Comisar Șef ASR Principesa Maria la Patrulele premiate din jud Iasi_ian2016 (2)Gheorghe Băcusca și SALUBRIS S.A. de doamna dr. Ing. Ana Maria Șchiopu.

Domnul primar Mihai Chirică a spus că „este firesc ca Primăria și Inspectoratul să susțină astfel de proiecte care reprezintă un exemplu pentru comunitate. Ne bucurăm că ni se alătură și celelalte instituții, precum Garda de Mediu, Agenția pentru Protectia Mediului și salubrizorul local.”

De la doamna Camelia Gavrilă, Inspectorul general, tinerii au aflat că „natura nu înseamnă numai poezie, ci atitudine și responsabilitate.

Alteța Sa Regală Principesa Maria a acordat Înaltul Patronaj programului, anul trecut. Cele două echipe ieșene sunt primele Patrule de Reciclare pe care Principesa Maria le vizitează în 2016. Iașiul deschide așadar seria vizitelor în țară ale Alteței Sale Regale, datorită copiilor și dascălilor cu performanțe deosebite în Patrula de Reciclare.ASR Principesa Maria la Patrulele premiate din jud Iasi_ian2016 (4)

Patrula de Reciclare, programul național de educație de mediu desfășurat de Asociația RoRec, continuă pentru al patrulea an în județul Iași!

nă acum, aproape 100 de grădinițe, școli și licee din județ au devenit centre de educație, informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) pe parcursul edițiilor programului. Județul Iași a fost mereu foarte activ în program – este printre județele cu cele mai multe unități de învățământ înscrise în cadrul fiecărei ediții la care a participat. În ediția actuală sunt înscrise 23 de unități școlare, media la nivel național fiind de 15 per județ.

Copiii, tinerii și dascălii ieșeni și-au convins comunitățile să trimită la reciclare peste 20.000 Kg DEEE, numai în anul 2015.

Și la ediția 2015-2016, tinerii din județul Iași se luptă pentru un premiu național. Dacă ieșenii se mobilizează și scapă de deșeurile electrice își pot ajuta copiii să câștige! Aflați ce unități de învățământ puteți susține, pe site-ul www.patruladereciclare.ro . Deveniți Suporteri ai Patrulei ieșene!ASR Principesa Maria la Patrulele premiate din jud Iasi_ian2016 (6)