Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Radio Constanța, despre Vara Poveștilor Eco

12 / 08 / 2020

#generale, #interviu, #patrula 2020, #Patrula de Reciclare in presa, #radio Constanta, #vara povestilor eco


Radio Constanța a avut grijă ca și turiștii de pe litoral să afle că vara asta nu este una oarecare, ci este Vara Poveștilor Eco, la Patrula de Reciclare. Dacă ați ratat interviul, îl aveți mai jos.

„Patrula de Reciclare a încheiat un parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și lansează, cu această ocazie, un concurs național pentru tineri: „Vara Poveștilor Eco”, ne-a declarat Ada Lungu, președintele Asociației Volens.

Declarăm  vara anului 2020 – Vara Poveștilor Eco, cu o competiție de mărturii video pentru copii, tineri și echipe școlare implicate în protejarea mediului. Avem două categorii de premii: am pregătit 10 premii individuale pentru copii și trei premii pentru echipele școlare.

Cum se poate câștiga un astfel de premiu?

La categoria individuală – am denumit această categorie „Super Eco Story” poate participa orice copil sau adolescent, de oriunde din țară, dacă are sub 18 ani și practică obiceiuri bune față de mediu. Trebuie să ne trimită un video de maxim un minut în care ne povestesc și ne arată cel puțin un lucru pe care îl fac ca să respecte natura în viața de zi cu zi, acasă pe stradă sau în vacanță.

Despre ce obiceiuri bune este vorba?

Orice gest prin care dovedești că ești responsabil cu mediul înconjurător. De exemplu: colectezi selectiv deșeurile, eviți plasticul de unică folosință, economisești apa sau energía, folosești ambalaje reutilizabile sau recuperezi anumite obiecte și le transformi în altceva util, în loc să le arunci. Poate fi și faptul că participi la plantări sau ecologizării, singur sau cu școala sau în familie.

De unde se pot inspira tinerii ecologiști ?

Pe site-ul patruladereciclare.ro există o listă de 20 de idei eco pentru anul 2020 care pot servi celor interesați ca să își dea seama cât de multe gesturi mici și ușor de făcut putem face pentru natură.

Aveți și o categorie pentru echipe.

Pot concura profesor și elevi care s-au mobilizat, în echipă, să colecteze selectiv diferite tipuri de deșeuri reciclabile, fie la școală, fie în comunitate. Și de la ei așteptăm un video scurt de 1 minut, un minut și jumătate, în care să ne arate cum reușesc să facă acest lucru vital pentru mediul înconjurător. Competiția durează până pe 24 septembrie iar premiile vor fi acordate la începutul lunii octombrie.

Copiii sunt cei care ne arată mereu că se poate.”

Copiii se mobilizează deja și vorbesc despre experiențele și obiceiurile lor! Urmărește primul Super Eco Story!