Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Record în acțiunile de mobilizare la reciclare

30 / 05 / 2017

#Bucuresti, #editia 2016-2017, #ilfov, #judetul ilfov, #patrula de reciclare


Sâmbătă, 20 mai – pentru mulți, o zi de sfârșit de săptămână ca oricare alta. Pentru câțiva bucureșteni din sectoarele 1 și 2, o zi în care au scăpat de niște aparate electrice vechi și s-au simțit mai bine în casele lor. Pentru 8 școli, a fost ziua când și-au ”mișcat” cartierele să trimită la  reciclare deșeuri electrice.

Pentru Colegiul Național ”Aurel Vlaicu”, a fost ziua când au stabilit un nou record de mobilizare la colectarea deșeurilor electrice. Conducerea liceului a casat toate aparatele electrice vechi din școală cu această ocazie. S-au adăugat și cele aduse de profesori, colegi, părinți iar, la sfârșitul acțiunii, peste 1.510 de kg de aparate electrice defecte, baterii uzate și becuri arse au plecat la reciclare de la Colegiu.

Cea mai mare cantitate de deșeuri electrice colectată până acum de o unitate școlară, în cadrul acțiunilor săptămânale începute în luna martie în București și Județul Ilfov! 

Echipele cărora le datorăm succesul acestei noi acțiuni sunt:

Sector 1:

  • Colegiul Național Aurel Vlaicu
  • Colegiul Național de Muzică
  • Liceul Teoretic Jean Monnet
  • Școala Gimnazială Specială nr. 10
  • Colegiul Tehnic Mircea cel Bătrân

Sector 2:

  • Montessori Kindergarden Orizonturi Libere
  • Școala Centrală
  • Școala Gimnazială nr. 24

Sâmbătă, 27 mai, va avea loc ultima acțiune de informare publică despre cât este de important ca fiecare dintre noi să colectăm selective, în vederea reciclării, orice fel de deșeu electric. Campaniile săptămânale ale voluntarilor din Patrula de Reciclare se încheie, pentru acest an școlar, tot în sectorul 2.

Ne dorim cu toţii oraşe, străzi, drumuri mai bune şi mai curate. Este momentul ca fiecare dintre noi să facă ceva în acest sens” spunea Bogdan Arnăutu, reprezentantul HeidelbergCement România, unul din principalii Suporteri ai Patrulei de Reciclare.

Acțiunile săptămânale prin care școlile din București și Județul Ilfov și-au deschis porțile pentru locuitorii cartierelor lor ca să îi ajute să colecteze responsabil deșeurile electrice au ”eliberat” Bucureștiul de peste 30.000 kg de deșeuri electrice.

Aceste inițiative au dovedit, așa cum a declarat Gabriela Tranciuc, manager de proiecte de comunicare al Asociației RoRec, ”dorința dascălilor și a elevilor de a se implica, satisfacția de a avea la dispoziție un proiect care să le ofere libertate, să le permită să-și pună în valoare creativitatea, originalitatea, depășind cadrul uneori prea rigid al programei școlare. S-a creat o comunitate în care comunicăm, împărtășim idei și încercăm împreună să facem lucruri utile și frumoase.”