Autentificare

Apasă aici dacă ai uitat parola!

Resetare parola


Completează adresa de email, apasă butonul Trimite și vei primi un link de acces pentru modificarea parolei.


« Înapoi la formularul de autentificare.

Sezonul X, Episodul 8 – reducerea deșeurilor de plastic

reducerea deseurilor de plastic, fara plastic, plastic-free life
17 / 05 / 2021

#editia X, #generale, #reducerea plasticului, #tema 8


Fără pungă, fără pai, e un mod mai bun de trai.
Știți ce spunem.  Nu e nevoie să vedem cu ochii noștri insula de plastic din Oceanul Pacific, e suficient să ne uităm în cel mai apropiat coș de gunoi. Sau pe stradă, în parc, în pădure… și așa mai departe. În viețile noastre este prea mult plastic. Mai mult decât ne trebuie și, cu siguranță, mai mult decât se poate gestiona astfel încât să nu ne îngropăm în el. Una dintre prioritățile noastre de mediu trebuie să fie și reducerea deșeurilor de plastic.

Vom locui pe o planetă din deșeuri de plastic?

300 de milioane de tone de deșeuri de plastic ne cotropesc Planeta în fiecare an, pentru că, din dorința de confort, igienă sau comoditate, vrem pungi, paie, tacâmuri și diverse alte ambalaje pe care le aruncăm după prima folosire. Situația poluării cu plastic este deja o evidență binecunoscută de noi toți. Deja, autorități, ONG-uri, companii, lideri și influenceri mobilizează mișcarea de reducere și chiar renunțare la plastic.

Criza este reală și dramatică, dar nu trebuie să ne descurajăm, ci dimpotrivă. Avem soluții, alternative, schimbări ușor de făcut, în alegerile și comportamentul nostru cotidian. Merită, mai ales, să înțelegem, în ansamblu, contextul în care acest material – plasticul și-a început călătoria, în viața noastră, cum a ajuns să fie folosit atât de mult, cum afectează mediul înconjurător și ce perspective există, în funcție de deciziile pe care le luăm astăzi, acum. 

Tema 8 a ediției – reducerea deșeurilor de plastic

Ați ghicit, vine tema 8 – reducerea deșeurilor de plastic ! Tratăm toate subiectele de mai sus, într-un mod accesibil, prietenos și concret, în prezentarea și fișele de lucru pregătite pentru echipele care doresc să „atace” această problemă, să identifice și să aplice soluții.

Completarea fișelor de lucru ajută la găsirea soluțiilor și a obiceiurilor bune de practicat în școală, în familie și în comunitate. Dar așteptăm cu interes și ideile originale ale fiecărei echipe !

Gata de acțiune ? Descărcați, discutați, creați!

Click pentru a descărca fiecare material :
Prezentare Tema 8 – reducerea cantității de plastic
Fișa de lucru 1 – full color
Fișa de lucru 1  – alb-negru
Fișa de lucru 2 – full color
Fișa de lucru 2  – alb-negru
Fișa de lucru 3 – full color
Fișa de lucru 3  – alb-negru
Fișa de lucru 4 – full color
Fișa de lucru 4  – alb-negru
Fișa de lucru 5 – full color

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a preveni efectele nocive pe care plasticul le are asupra mediului și sănătății noastre este să reduci consumul produselor și ambalajelor din plastic. Haideți să vedem cum!